The Influence of Additives for Qualitative Parameters of Silage Feeds
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F10%3A00012464" target="_blank" >RIV/60076658:12220/10:00012464 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Influence of Additives for Qualitative Parameters of Silage Feeds
Popis výsledku v původním jazyce
It was made evaluation of fermentative characteristics at choice clover-grass silages. The clover-grass silages were separated into three groups. First group was without preservation additives, second group with bacterial additive and third with bacterial fermentative additive. It was discovered statistical significant difference at milk acid content between control group and group with bacterial fermentative additive (P less than 0.05) and bacterial-enzymatic additive (P less than 0.05) was found. Thesilages with additive had higher fermentative quality in all cases. It was discovered trend to reduction of NDF values with maintainanace of energy content. Fermentation parameters did not differ significantly between the variants treated with LAB inoculants or with LAB + enzymatic additives.
Název v anglickém jazyce
The Influence of Additives for Qualitative Parameters of Silage Feeds
Popis výsledku anglicky
It was made evaluation of fermentative characteristics at choice clover-grass silages. The clover-grass silages were separated into three groups. First group was without preservation additives, second group with bacterial additive and third with bacterial fermentative additive. It was discovered statistical significant difference at milk acid content between control group and group with bacterial fermentative additive (P less than 0.05) and bacterial-enzymatic additive (P less than 0.05) was found. Thesilages with additive had higher fermentative quality in all cases. It was discovered trend to reduction of NDF values with maintainanace of energy content. Fermentation parameters did not differ significantly between the variants treated with LAB inoculants or with LAB + enzymatic additives.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Conference Proceedings of 14th International Symposium Forage Conservation
ISBN
978-80-7375-386-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—