Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Influence of Additives for Qualitative Parameters of Silage Feeds

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F10%3A00012464" target="_blank" >RIV/60076658:12220/10:00012464 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Influence of Additives for Qualitative Parameters of Silage Feeds

  • Popis výsledku v původním jazyce

    It was made evaluation of fermentative characteristics at choice clover-grass silages. The clover-grass silages were separated into three groups. First group was without preservation additives, second group with bacterial additive and third with bacterial fermentative additive. It was discovered statistical significant difference at milk acid content between control group and group with bacterial fermentative additive (P less than 0.05) and bacterial-enzymatic additive (P less than 0.05) was found. Thesilages with additive had higher fermentative quality in all cases. It was discovered trend to reduction of NDF values with maintainanace of energy content. Fermentation parameters did not differ significantly between the variants treated with LAB inoculants or with LAB + enzymatic additives.

  • Název v anglickém jazyce

    The Influence of Additives for Qualitative Parameters of Silage Feeds

  • Popis výsledku anglicky

    It was made evaluation of fermentative characteristics at choice clover-grass silages. The clover-grass silages were separated into three groups. First group was without preservation additives, second group with bacterial additive and third with bacterial fermentative additive. It was discovered statistical significant difference at milk acid content between control group and group with bacterial fermentative additive (P less than 0.05) and bacterial-enzymatic additive (P less than 0.05) was found. Thesilages with additive had higher fermentative quality in all cases. It was discovered trend to reduction of NDF values with maintainanace of energy content. Fermentation parameters did not differ significantly between the variants treated with LAB inoculants or with LAB + enzymatic additives.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Conference Proceedings of 14th International Symposium Forage Conservation

  • ISBN

    978-80-7375-386-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku