Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effects of biological additives on fermentation process and fibre compostion of farm-scale grass silages.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F11%3A43882242" target="_blank" >RIV/60076658:12220/11:43882242 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.2478/v10146-011-0002-y" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2478/v10146-011-0002-y</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2478/v10146-011-0002-y" target="_blank" >10.2478/v10146-011-0002-y</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effects of biological additives on fermentation process and fibre compostion of farm-scale grass silages.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effects of bacterial and enzymatic additives on the course of fermentation process and on changes in fibre composition of grass silages were investigated under farm-scale conditions during three years. Fourteen silages were prepared from die back grass stands in each of three variants, with no additive (control), with inoculants of lactic acid bacteria (LAB), and with LAB combined with cellulase and hemicellulase. The content of lactic acid was significantly (P{0.05) elevated, while degree of proteolysis decreased (P{0.01) in both variants with the additives. The changes in fermentation processes resulted in pH values about 4.8 a 4.3 in control and variants with additives, respectively. The qualitative parameters of fermentation were very similar for both the groups of additives.

  • Název v anglickém jazyce

    The effects of biological additives on fermentation process and fibre compostion of farm-scale grass silages.

  • Popis výsledku anglicky

    The effects of bacterial and enzymatic additives on the course of fermentation process and on changes in fibre composition of grass silages were investigated under farm-scale conditions during three years. Fourteen silages were prepared from die back grass stands in each of three variants, with no additive (control), with inoculants of lactic acid bacteria (LAB), and with LAB combined with cellulase and hemicellulase. The content of lactic acid was significantly (P{0.05) elevated, while degree of proteolysis decreased (P{0.01) in both variants with the additives. The changes in fermentation processes resulted in pH values about 4.8 a 4.3 in control and variants with additives, respectively. The qualitative parameters of fermentation were very similar for both the groups of additives.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Agrobiology

  • ISSN

    1803-4403

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    28

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    15-23

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus