Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effects of feeding various forages on fatty acid composition of bovine milk fat: A review. Czech Journal of Animal Science

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F10%3A00012480" target="_blank" >RIV/60076658:12220/10:00012480 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effects of feeding various forages on fatty acid composition of bovine milk fat: A review. Czech Journal of Animal Science

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The nutritional image of bovine milk fat has suffered for years because of the association of saturated fatty acids and coronary heart disease. Alteration of fatty acid composition has been thus a long-term strategy. Forages, even though containing relatively low level of lipids, are the cheapest and often the major source of beneficial unsaturated fatty acids in ruminant diets. Recent progress in the research of factors affecting fatty acid content and composition in fresh and preserved forages and theassociations between feeding such forages and milk fat profile are reviewed. Milk from cows grazed or fed fresh forage, especially from species-rich grasslands or forage legumes, has considerably higher ratio of unsaturated to saturated fatty acids andhigher content of nutritionally beneficial trans-fatty acids (e.g. CLA, vaccenic acid) than milk from cows fed silage or hay. Grass and legume silages seem to affect the fatty acid profile more propitiously than maize silage.

  • Název v anglickém jazyce

    The effects of feeding various forages on fatty acid composition of bovine milk fat: A review. Czech Journal of Animal Science

  • Popis výsledku anglicky

    The nutritional image of bovine milk fat has suffered for years because of the association of saturated fatty acids and coronary heart disease. Alteration of fatty acid composition has been thus a long-term strategy. Forages, even though containing relatively low level of lipids, are the cheapest and often the major source of beneficial unsaturated fatty acids in ruminant diets. Recent progress in the research of factors affecting fatty acid content and composition in fresh and preserved forages and theassociations between feeding such forages and milk fat profile are reviewed. Milk from cows grazed or fed fresh forage, especially from species-rich grasslands or forage legumes, has considerably higher ratio of unsaturated to saturated fatty acids andhigher content of nutritionally beneficial trans-fatty acids (e.g. CLA, vaccenic acid) than milk from cows fed silage or hay. Grass and legume silages seem to affect the fatty acid profile more propitiously than maize silage.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH81210" target="_blank" >QH81210: Analýza možností zvýšení hladiny zdraví prospěšných mastných kyselin v syrovém mléce prostřednictvím cílených chovatelských postupů</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science : Živočišná výroba

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    55

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    17

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus