Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of soybean and rapeseed components in the ration of dairy cows to milk fat profile of fatty acids

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871281" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871281 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of soybean and rapeseed components in the ration of dairy cows to milk fat profile of fatty acids

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Nutrition of dairy cows besides other factors significantly contributes to changes in the composition biological value, sensory and technological properties of milk. Therefore, not only the content of individual nutrients in the ration, but also the typeof feed given, its quality and feeding technique affects the composition and quality of milk. The proportion of milk constituents is not constant, the largest changes are occurring in milk fat content (Illek, 1998). Milk fat usually contains a high proportion of saturated fatty acids (SFA, 70-75%), largely as a consequence of microbial biohydrogenation in the rumen, monounsaturated fatty acids (MUFA; 20-25%) and small amounts of polyunsaturated fatty acids (PUFA; 5%), (Lock and Shingfield, 2004). Currently, there is customer demand for unsaturated fatty acids (UFA), which are considered healthier than saturated fatty acids. For these reasons, there is also an effort to influence the profile of fatty acids (FAs) in milk fat. Soybean and

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of soybean and rapeseed components in the ration of dairy cows to milk fat profile of fatty acids

  • Popis výsledku anglicky

    Nutrition of dairy cows besides other factors significantly contributes to changes in the composition biological value, sensory and technological properties of milk. Therefore, not only the content of individual nutrients in the ration, but also the typeof feed given, its quality and feeding technique affects the composition and quality of milk. The proportion of milk constituents is not constant, the largest changes are occurring in milk fat content (Illek, 1998). Milk fat usually contains a high proportion of saturated fatty acids (SFA, 70-75%), largely as a consequence of microbial biohydrogenation in the rumen, monounsaturated fatty acids (MUFA; 20-25%) and small amounts of polyunsaturated fatty acids (PUFA; 5%), (Lock and Shingfield, 2004). Currently, there is customer demand for unsaturated fatty acids (UFA), which are considered healthier than saturated fatty acids. For these reasons, there is also an effort to influence the profile of fatty acids (FAs) in milk fat. Soybean and

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XIV. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-612-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    90-92

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    29. 5. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku