Effect of soybean and rapeseed components in the ration of dairy cows to milk fat profile of fatty acids
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871281" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871281 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of soybean and rapeseed components in the ration of dairy cows to milk fat profile of fatty acids
Popis výsledku v původním jazyce
Nutrition of dairy cows besides other factors significantly contributes to changes in the composition biological value, sensory and technological properties of milk. Therefore, not only the content of individual nutrients in the ration, but also the typeof feed given, its quality and feeding technique affects the composition and quality of milk. The proportion of milk constituents is not constant, the largest changes are occurring in milk fat content (Illek, 1998). Milk fat usually contains a high proportion of saturated fatty acids (SFA, 70-75%), largely as a consequence of microbial biohydrogenation in the rumen, monounsaturated fatty acids (MUFA; 20-25%) and small amounts of polyunsaturated fatty acids (PUFA; 5%), (Lock and Shingfield, 2004). Currently, there is customer demand for unsaturated fatty acids (UFA), which are considered healthier than saturated fatty acids. For these reasons, there is also an effort to influence the profile of fatty acids (FAs) in milk fat. Soybean and
Název v anglickém jazyce
Effect of soybean and rapeseed components in the ration of dairy cows to milk fat profile of fatty acids
Popis výsledku anglicky
Nutrition of dairy cows besides other factors significantly contributes to changes in the composition biological value, sensory and technological properties of milk. Therefore, not only the content of individual nutrients in the ration, but also the typeof feed given, its quality and feeding technique affects the composition and quality of milk. The proportion of milk constituents is not constant, the largest changes are occurring in milk fat content (Illek, 1998). Milk fat usually contains a high proportion of saturated fatty acids (SFA, 70-75%), largely as a consequence of microbial biohydrogenation in the rumen, monounsaturated fatty acids (MUFA; 20-25%) and small amounts of polyunsaturated fatty acids (PUFA; 5%), (Lock and Shingfield, 2004). Currently, there is customer demand for unsaturated fatty acids (UFA), which are considered healthier than saturated fatty acids. For these reasons, there is also an effort to influence the profile of fatty acids (FAs) in milk fat. Soybean and
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XIV. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-612-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
90-92
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
29. 5. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—