Pěstování brambor pro produkci škrobu a bílkovin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F12%3A43884438" target="_blank" >RIV/60076658:12220/12:43884438 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Pěstování brambor pro produkci škrobu a bílkovin
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem metodiky je technologie pěstování brambor určených pro zpracování na škrob, která zároveň zohledňuje možnost získávání bílkovin ze zpracovaných hlíz. Základem metodiky jsou zásady současného pěstování brambor pro jejich zpracování na škrobárenskýchzávodech na šrob doplněné o nové poznatky získané experimentální činností autorů. Metodika hodnotí nejvýznamnější agroekologické faktory (výběr odrůdy, podmínky stanoviště, ročníkové vlivy a počasí, úroveň dusíkatého hnojení), které mají hlavní vliv naobsah škrobu a bílkovin v hlízách a na výnos obou těchto látek.
Název v anglickém jazyce
Starch processing potatoes crop management
Popis výsledku anglicky
The aim of the methodology is the technology of starch processing potatoes crop management that is also focused on potato tuber proteins processing. The base of the methodology are the principles of present starch processing potatoes crop management thatwere supplemented by new knowledge obtained during author's experimental activities. The methodology evaluated the agro-ecological factors (potato cultivar selection, production locality conditions, year effects, climate conditions and nitrogen fertilization) that play the predominant role on starch and protein content in potato tubers and yield of these two components.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF4030" target="_blank" >QF4030: Izolace bílkovin brambor z odpadu při výrobě škrobu a sledování vlivu agroekologických faktorů na jejich kvantitativní a kvalitativní variabilitu.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Pěstování brambor
Číslo předpisu
194-2/KÚ/UKZUZ/2012
Technické parametry
194-2/KÚ/UKZUZ/2012
Ekonomické parametry
zvýšení ekonomické efektivnosti zpracování brambor na škrob
Označení certifikačního orgánu
Ústřední a kontrolní ústav zemědělský
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů