Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pěstování brambor pro produkci škrobu a bílkovin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F12%3A43884438" target="_blank" >RIV/60076658:12220/12:43884438 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pěstování brambor pro produkci škrobu a bílkovin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem metodiky je technologie pěstování brambor určených pro zpracování na škrob, která zároveň zohledňuje možnost získávání bílkovin ze zpracovaných hlíz. Základem metodiky jsou zásady současného pěstování brambor pro jejich zpracování na škrobárenskýchzávodech na šrob doplněné o nové poznatky získané experimentální činností autorů. Metodika hodnotí nejvýznamnější agroekologické faktory (výběr odrůdy, podmínky stanoviště, ročníkové vlivy a počasí, úroveň dusíkatého hnojení), které mají hlavní vliv naobsah škrobu a bílkovin v hlízách a na výnos obou těchto látek.

  • Název v anglickém jazyce

    Starch processing potatoes crop management

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the methodology is the technology of starch processing potatoes crop management that is also focused on potato tuber proteins processing. The base of the methodology are the principles of present starch processing potatoes crop management thatwere supplemented by new knowledge obtained during author's experimental activities. The methodology evaluated the agro-ecological factors (potato cultivar selection, production locality conditions, year effects, climate conditions and nitrogen fertilization) that play the predominant role on starch and protein content in potato tubers and yield of these two components.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF4030" target="_blank" >QF4030: Izolace bílkovin brambor z odpadu při výrobě škrobu a sledování vlivu agroekologických faktorů na jejich kvantitativní a kvalitativní variabilitu.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Pěstování brambor

  • Číslo předpisu

    194-2/KÚ/UKZUZ/2012

  • Technické parametry

    194-2/KÚ/UKZUZ/2012

  • Ekonomické parametry

    zvýšení ekonomické efektivnosti zpracování brambor na škrob

  • Označení certifikačního orgánu

    Ústřední a kontrolní ústav zemědělský

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů