Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of development in indirect determination of milk fat free fatty acids in Czech Republic.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43885392" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43885392 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/13:HA05

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of development in indirect determination of milk fat free fatty acids in Czech Republic.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Free fatty acids (FFAs) in fat are important indicator of quality. Result reliability of FFAs is important. Aim was to verify MIR-FT (mid infrared spectroscopy with Fourier's transformations) method for its FFA calibration in laboratory networks. Mean validation correlation coefficient (r) between MIR-FT and reference results was 0.802 +- 0.082 (P { 0.001), from 0.666 to 0.945. Minimal value at calibration is x minus 1.64 multiple of sd (0.668). Correlations between MIR-FT results were higher by 8.4% (0.869 (P { 0.001) } 0.802). There is possibility to construct a levelling programme for calibrated instruments.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of development in indirect determination of milk fat free fatty acids in Czech Republic.

  • Popis výsledku anglicky

    Free fatty acids (FFAs) in fat are important indicator of quality. Result reliability of FFAs is important. Aim was to verify MIR-FT (mid infrared spectroscopy with Fourier's transformations) method for its FFA calibration in laboratory networks. Mean validation correlation coefficient (r) between MIR-FT and reference results was 0.802 +- 0.082 (P { 0.001), from 0.666 to 0.945. Minimal value at calibration is x minus 1.64 multiple of sd (0.668). Correlations between MIR-FT results were higher by 8.4% (0.869 (P { 0.001) } 0.802). There is possibility to construct a levelling programme for calibrated instruments.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    61

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    1669-1679

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus