Evaluation of development in indirect determination of milk fat free fatty acids in Czech Republic.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43885392" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43885392 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26722861:_____/13:HA05
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Evaluation of development in indirect determination of milk fat free fatty acids in Czech Republic.
Popis výsledku v původním jazyce
Free fatty acids (FFAs) in fat are important indicator of quality. Result reliability of FFAs is important. Aim was to verify MIR-FT (mid infrared spectroscopy with Fourier's transformations) method for its FFA calibration in laboratory networks. Mean validation correlation coefficient (r) between MIR-FT and reference results was 0.802 +- 0.082 (P { 0.001), from 0.666 to 0.945. Minimal value at calibration is x minus 1.64 multiple of sd (0.668). Correlations between MIR-FT results were higher by 8.4% (0.869 (P { 0.001) } 0.802). There is possibility to construct a levelling programme for calibrated instruments.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of development in indirect determination of milk fat free fatty acids in Czech Republic.
Popis výsledku anglicky
Free fatty acids (FFAs) in fat are important indicator of quality. Result reliability of FFAs is important. Aim was to verify MIR-FT (mid infrared spectroscopy with Fourier's transformations) method for its FFA calibration in laboratory networks. Mean validation correlation coefficient (r) between MIR-FT and reference results was 0.802 +- 0.082 (P { 0.001), from 0.666 to 0.945. Minimal value at calibration is x minus 1.64 multiple of sd (0.668). Correlations between MIR-FT results were higher by 8.4% (0.869 (P { 0.001) } 0.802). There is possibility to construct a levelling programme for calibrated instruments.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Svazek periodika
61
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
1669-1679
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—