Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

EFFECTS OF FLAX SEED SUPPLEMENTATION TO LACTATING GOATS ON MILK FATTY ACID CONTENT

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43886070" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43886070 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.2478/aucft-2013-0008" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2478/aucft-2013-0008</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2478/aucft-2013-0008" target="_blank" >10.2478/aucft-2013-0008</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    EFFECTS OF FLAX SEED SUPPLEMENTATION TO LACTATING GOATS ON MILK FATTY ACID CONTENT

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Goat milk is very valuable and desired food for its high digestibility and unique composition, because contains only small amount of milk protein casein, thus is suitable for casein allergy. The aim of the study was to assess the quality of pastures located in lessfavoured areas of Czech Republic and to investigate the influence of that quality on the content of fatty acids in goat milk. Two groups of goats were fed ad libitum intake of meadow hay and concentrate supplements, for experimental group contained 0.1 kg of flaxseed. Results of experimental group shows reduced SFA and increased content of MUFA and PUFA. Flax seed supplementation has an positive effect on increasing CLA in milk fat.

  • Název v anglickém jazyce

    EFFECTS OF FLAX SEED SUPPLEMENTATION TO LACTATING GOATS ON MILK FATTY ACID CONTENT

  • Popis výsledku anglicky

    Goat milk is very valuable and desired food for its high digestibility and unique composition, because contains only small amount of milk protein casein, thus is suitable for casein allergy. The aim of the study was to assess the quality of pastures located in lessfavoured areas of Czech Republic and to investigate the influence of that quality on the content of fatty acids in goat milk. Two groups of goats were fed ad libitum intake of meadow hay and concentrate supplements, for experimental group contained 0.1 kg of flaxseed. Results of experimental group shows reduced SFA and increased content of MUFA and PUFA. Flax seed supplementation has an positive effect on increasing CLA in milk fat.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210144" target="_blank" >QJ1210144: Vývoj nového informačního systému a aplikované technologicko-organizační inovace řídících systémů v chovu dojeného skotu pro posílení konkurenceschopnosti chovatelů a zvýšení kvality živočišných produktů a welfare zvířat</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Cibiniensis Series E: FOOD TECHNOLOGY

  • ISSN

    2344-150X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    17

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    RO - Rumunsko

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    21-28

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus