Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of flax seed supplementation on the content of polyunsaturated fatty acids in goat's milk

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F14%3A43887658" target="_blank" >RIV/60076658:12220/14:43887658 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of flax seed supplementation on the content of polyunsaturated fatty acids in goat's milk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Goat's milk is very valuable and desirable food for their high digestibility and unique composition. It contains only a small amount of milk protein casein and is therefore suitable for people with allergy to casein. The aim of this study was to assess the influence of added flax seed on fatty acids content in goat's milk. Two groups of goats were fed ad libitum intake of meadow hay and concentrate, which contained for the experimental group 0.1 kg of linseed. The experiment lasted two months with a 14-day preparatory phase. The results of analyzes of the experimental group showed increasing content of PUFA, the most important was a significant increase in CLA content. This fact has considerable importance in human's nutrition and health.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of flax seed supplementation on the content of polyunsaturated fatty acids in goat's milk

  • Popis výsledku anglicky

    Goat's milk is very valuable and desirable food for their high digestibility and unique composition. It contains only a small amount of milk protein casein and is therefore suitable for people with allergy to casein. The aim of this study was to assess the influence of added flax seed on fatty acids content in goat's milk. Two groups of goats were fed ad libitum intake of meadow hay and concentrate, which contained for the experimental group 0.1 kg of linseed. The experiment lasted two months with a 14-day preparatory phase. The results of analyzes of the experimental group showed increasing content of PUFA, the most important was a significant increase in CLA content. This fact has considerable importance in human's nutrition and health.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    NutriNet 2014

  • ISBN

    978-80-8077-407-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    144-151

  • Název nakladatele

    UVLF Košice

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Košice

  • Datum konání akce

    3. 9. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku