Effect of flax seed supplementation on the content of polyunsaturated fatty acids in goat's milk
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F14%3A43887658" target="_blank" >RIV/60076658:12220/14:43887658 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of flax seed supplementation on the content of polyunsaturated fatty acids in goat's milk
Popis výsledku v původním jazyce
Goat's milk is very valuable and desirable food for their high digestibility and unique composition. It contains only a small amount of milk protein casein and is therefore suitable for people with allergy to casein. The aim of this study was to assess the influence of added flax seed on fatty acids content in goat's milk. Two groups of goats were fed ad libitum intake of meadow hay and concentrate, which contained for the experimental group 0.1 kg of linseed. The experiment lasted two months with a 14-day preparatory phase. The results of analyzes of the experimental group showed increasing content of PUFA, the most important was a significant increase in CLA content. This fact has considerable importance in human's nutrition and health.
Název v anglickém jazyce
Effect of flax seed supplementation on the content of polyunsaturated fatty acids in goat's milk
Popis výsledku anglicky
Goat's milk is very valuable and desirable food for their high digestibility and unique composition. It contains only a small amount of milk protein casein and is therefore suitable for people with allergy to casein. The aim of this study was to assess the influence of added flax seed on fatty acids content in goat's milk. Two groups of goats were fed ad libitum intake of meadow hay and concentrate, which contained for the experimental group 0.1 kg of linseed. The experiment lasted two months with a 14-day preparatory phase. The results of analyzes of the experimental group showed increasing content of PUFA, the most important was a significant increase in CLA content. This fact has considerable importance in human's nutrition and health.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
NutriNet 2014
ISBN
978-80-8077-407-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
144-151
Název nakladatele
UVLF Košice
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Košice
Datum konání akce
3. 9. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—