Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

VLIV NÍZKOTEPLOTNÍHO PLAZMATICKÉHO VÝBOJE NA OBSAH AMINOKYSELIN V ZRNINÁCH

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F14%3A43887426" target="_blank" >RIV/60076658:12220/14:43887426 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    VLIV NÍZKOTEPLOTNÍHO PLAZMATICKÉHO VÝBOJE NA OBSAH AMINOKYSELIN V ZRNINÁCH

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Jedním ze strategických cílů výživové politiky ČR je zabezpečení hygienických parametrů kvality zemědělských produktů, jež vstupují do potravinového řetězce. Značným rizikem je i kontaminace krmiv plísněmi resp. mykotoxiny, které mohou mít výrazně negativní vliv na zdraví zvířat, jimž je napadené krmivo předkládáno. Jednou z možností ochrany produktů je využití nízkoteplotního plazmatu. Doposud však nebyl podrobněji sledován vliv této metody na aminokyselin ošetřených zrnin. Případný negativní dopad naskladbu esenciálních aminokyselin by v budoucnu znamenal výrazné omezení užití této perspektivní metody. U ošetřených zrn plazmovým výbojem nebyla prokázána statisticky významná změna v obsahu esenciálních aminokyselin.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of low-temperature plasma discharge on the amino acid content of grains

  • Popis výsledku anglicky

    One of the strategic objectives of the nutrition policy of the Czech Republic is to ensure hygienic guality parameters of agricultural products that enter to the food chain. A significant risk is the contamination of feed by fungi or mikotoxins, wich mayhave significant negative effects on animal health, wich the contaminated feeds eat. One option how to protect products is to use the low-temperature plasma. Till today there has not been in detail examined the effect of this method, the amino acids content of the treated gain. Any negative impact on the composition of essential amino acids in the future meant a significant limitation of use of this promising method. For treated grain plasma discharge has not been demonstrated statistically significantchange in the content of essential amino acids.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    AKTUÁLNÍ OTÁZKY BIOKLIMATOLOGIE ZVÍŘAT 2014

  • ISBN

    978-80-7403-127-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    107-108

  • Název nakladatele

    ČHMU BRNO

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    BRNO

  • Datum konání akce

    20. 11. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku