Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

EFFECT OF LOW-TEMPERATURE PLASMA DISCHARGE ON THE PROTEIN COMPOSITION OF GRAINS.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F14%3A43887428" target="_blank" >RIV/60076658:12220/14:43887428 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12410/14:43887428

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    EFFECT OF LOW-TEMPERATURE PLASMA DISCHARGE ON THE PROTEIN COMPOSITION OF GRAINS.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    One of the strategic objectives (goals) of the nutrition policy of the Czech Republic is to ensure hygienic quality parameters of agricultural products that enter to the food chain. A significant risk is the contamination of feed by fungi or mycotoxins,which may have significant negative effects on animal health, which the contaminated feeds eat. How to fight with fungi and micotoxins is difficult and not all ways are effective. One option how to protect products is to use the low-temperature plasma. Till today there has not been in detail examined the effect of this method, the protein composition of the treated grain. Any negative impact on the composition of essential amino acids in the future meant a significant limitation of use of this promisingmethod. For treated grains plasma discharge has not been demonstrated statistically significant change in the content of essential amino acids.

  • Název v anglickém jazyce

    EFFECT OF LOW-TEMPERATURE PLASMA DISCHARGE ON THE PROTEIN COMPOSITION OF GRAINS.

  • Popis výsledku anglicky

    One of the strategic objectives (goals) of the nutrition policy of the Czech Republic is to ensure hygienic quality parameters of agricultural products that enter to the food chain. A significant risk is the contamination of feed by fungi or mycotoxins,which may have significant negative effects on animal health, which the contaminated feeds eat. How to fight with fungi and micotoxins is difficult and not all ways are effective. One option how to protect products is to use the low-temperature plasma. Till today there has not been in detail examined the effect of this method, the protein composition of the treated grain. Any negative impact on the composition of essential amino acids in the future meant a significant limitation of use of this promisingmethod. For treated grains plasma discharge has not been demonstrated statistically significant change in the content of essential amino acids.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    LAZAROVE DNI VÝŽIVY A VETERINÁRNEJ DIETETIKY XI

  • ISBN

    978-80-8077-408-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    32-35

  • Název nakladatele

    UVMF Košice

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Košice

  • Datum konání akce

    2. 9. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku