EFFECT OF LOW-TEMPERATURE PLASMA DISCHARGE ON THE PROTEIN COMPOSITION OF GRAINS.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F14%3A43887428" target="_blank" >RIV/60076658:12220/14:43887428 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60076658:12410/14:43887428
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
EFFECT OF LOW-TEMPERATURE PLASMA DISCHARGE ON THE PROTEIN COMPOSITION OF GRAINS.
Popis výsledku v původním jazyce
One of the strategic objectives (goals) of the nutrition policy of the Czech Republic is to ensure hygienic quality parameters of agricultural products that enter to the food chain. A significant risk is the contamination of feed by fungi or mycotoxins,which may have significant negative effects on animal health, which the contaminated feeds eat. How to fight with fungi and micotoxins is difficult and not all ways are effective. One option how to protect products is to use the low-temperature plasma. Till today there has not been in detail examined the effect of this method, the protein composition of the treated grain. Any negative impact on the composition of essential amino acids in the future meant a significant limitation of use of this promisingmethod. For treated grains plasma discharge has not been demonstrated statistically significant change in the content of essential amino acids.
Název v anglickém jazyce
EFFECT OF LOW-TEMPERATURE PLASMA DISCHARGE ON THE PROTEIN COMPOSITION OF GRAINS.
Popis výsledku anglicky
One of the strategic objectives (goals) of the nutrition policy of the Czech Republic is to ensure hygienic quality parameters of agricultural products that enter to the food chain. A significant risk is the contamination of feed by fungi or mycotoxins,which may have significant negative effects on animal health, which the contaminated feeds eat. How to fight with fungi and micotoxins is difficult and not all ways are effective. One option how to protect products is to use the low-temperature plasma. Till today there has not been in detail examined the effect of this method, the protein composition of the treated grain. Any negative impact on the composition of essential amino acids in the future meant a significant limitation of use of this promisingmethod. For treated grains plasma discharge has not been demonstrated statistically significant change in the content of essential amino acids.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
LAZAROVE DNI VÝŽIVY A VETERINÁRNEJ DIETETIKY XI
ISBN
978-80-8077-408-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
32-35
Název nakladatele
UVMF Košice
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Košice
Datum konání akce
2. 9. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—