Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technological quality of minor wheat species from organic farming and possibilities of their use

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F15%3A43889947" target="_blank" >RIV/60076658:12220/15:43889947 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.15414/afz.2015.18.si.142-144" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.15414/afz.2015.18.si.142-144</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.15414/afz.2015.18.si.142-144" target="_blank" >10.15414/afz.2015.18.si.142-144</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Technological quality of minor wheat species from organic farming and possibilities of their use

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Collection of spring form of spelt wheat, emmer wheat and einkorn wheat genetic resources from the Gene Bank of CRI Prague Ruzyně, cultivated in exact field small plot trials under organic farming conditions of three experimental localities (Prague Ruzyně, Prague Uhříněves and České Budějovice) was evaluated with the view of basic technological parameters. Two spring cultivars of common wheat SW Kadrilj and Jara as a check varieties were used. Minor wheat species were in comparison with the check cultivars of common wheat characterized by higher crude protein content and wet gluten content in grain dry matter. Gluten Index and Zeleny test values were low in einkorn and emmer, but in spelt were higher this indicates wider possibilities of the spelt use for different types of bakery products.

  • Název v anglickém jazyce

    Technological quality of minor wheat species from organic farming and possibilities of their use

  • Popis výsledku anglicky

    Collection of spring form of spelt wheat, emmer wheat and einkorn wheat genetic resources from the Gene Bank of CRI Prague Ruzyně, cultivated in exact field small plot trials under organic farming conditions of three experimental localities (Prague Ruzyně, Prague Uhříněves and České Budějovice) was evaluated with the view of basic technological parameters. Two spring cultivars of common wheat SW Kadrilj and Jara as a check varieties were used. Minor wheat species were in comparison with the check cultivars of common wheat characterized by higher crude protein content and wet gluten content in grain dry matter. Gluten Index and Zeleny test values were low in einkorn and emmer, but in spelt were higher this indicates wider possibilities of the spelt use for different types of bakery products.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310072" target="_blank" >QJ1310072: Využití systému participatory breeding ve výzkumu a šlechtění odrůd pšenice vhodných pro ekologické pěstování</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta fytotechnica et zootechnica

  • ISSN

    1336-9245

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    18

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Special Issue

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    142-144

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus