Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Selected candidate genes affecting milk fatty acids

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F16%3A43890925" target="_blank" >RIV/60076658:12220/16:43890925 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.acta.fapz.uniag.sk/journal/index.php/on_line/article/view/283" target="_blank" >http://www.acta.fapz.uniag.sk/journal/index.php/on_line/article/view/283</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Selected candidate genes affecting milk fatty acids

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cow's milk consisted of relatively high quantity of saturated fatty acids (about 70%), which are considered less beneficial health. The content of more desirable fatty acids is about 25% (monounsaturated) and 5% (polyunsaturated). The aim of this research was to find ways how to increase the content of mono- and polyunsaturated fatty acids in milk fat. One of the ways how to alter the content of fatty acids is the monitoring of candidate genes and their polymorphism. Therefore, the manuscript deals with selected candidate genes, particularly DGAT1, SCD1 and FASN, which are associated with fatty acid biosynthesis. The results suggest that observing of this issue could be helpful for improving the quality of milk fat.

  • Název v anglickém jazyce

    Selected candidate genes affecting milk fatty acids

  • Popis výsledku anglicky

    Cow's milk consisted of relatively high quantity of saturated fatty acids (about 70%), which are considered less beneficial health. The content of more desirable fatty acids is about 25% (monounsaturated) and 5% (polyunsaturated). The aim of this research was to find ways how to increase the content of mono- and polyunsaturated fatty acids in milk fat. One of the ways how to alter the content of fatty acids is the monitoring of candidate genes and their polymorphism. Therefore, the manuscript deals with selected candidate genes, particularly DGAT1, SCD1 and FASN, which are associated with fatty acid biosynthesis. The results suggest that observing of this issue could be helpful for improving the quality of milk fat.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510336" target="_blank" >QJ1510336: Výzkum a podpora produkce zdravotně a spotřebitelsky benefitních mléčných výrobků cílenou selekcí a modifikací profilu mastných kyselin mléčného tuku</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Fytotechnica et Zootechnica

  • ISSN

    1335-258X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    19

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Special Issue

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    31-33

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus