Proportion of important fatty acids in cow and goat milk fat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F16%3A43890930" target="_blank" >RIV/60076658:12220/16:43890930 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Proportion of important fatty acids in cow and goat milk fat
Popis výsledku v původním jazyce
Selected fatty acid (FA) contents and their groups were determined in milk fat of two cattle (Czech Fleckvieh, Holstein) and two goats' (Brown Shorthair, Anglo-Nubian) breeds. Goat fat in comparison with cow fat showed higher proportion of volatile FA (14.9-15.6% and 8.4% from total FA, respectively), and lower proportion of C16:0 (25.6-26.8% and 30.7-31.5%, respectively). The differences in milk FA between imported breeds and breeds of Czech origin have been also tested. The statistically significant differences were confirmed only in goat fats for C18:3n-3, cis-9, trans-11 C18:2 (p<0.01, 0.001), and in groups of saturated and unsaturated FA (p<0.05, 0.01).
Název v anglickém jazyce
Proportion of important fatty acids in cow and goat milk fat
Popis výsledku anglicky
Selected fatty acid (FA) contents and their groups were determined in milk fat of two cattle (Czech Fleckvieh, Holstein) and two goats' (Brown Shorthair, Anglo-Nubian) breeds. Goat fat in comparison with cow fat showed higher proportion of volatile FA (14.9-15.6% and 8.4% from total FA, respectively), and lower proportion of C16:0 (25.6-26.8% and 30.7-31.5%, respectively). The differences in milk FA between imported breeds and breeds of Czech origin have been also tested. The statistically significant differences were confirmed only in goat fats for C18:3n-3, cis-9, trans-11 C18:2 (p<0.01, 0.001), and in groups of saturated and unsaturated FA (p<0.05, 0.01).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510336" target="_blank" >QJ1510336: Výzkum a podpora produkce zdravotně a spotřebitelsky benefitních mléčných výrobků cílenou selekcí a modifikací profilu mastných kyselin mléčného tuku</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
MendelNet 2016 - Proceedings of International PhD Students Conference
ISBN
978-80-7509-443-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
582-587
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
9. 11. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
000392968500104