Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Proportion of important fatty acids in cow and goat milk fat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F16%3A43890930" target="_blank" >RIV/60076658:12220/16:43890930 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Proportion of important fatty acids in cow and goat milk fat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Selected fatty acid (FA) contents and their groups were determined in milk fat of two cattle (Czech Fleckvieh, Holstein) and two goats' (Brown Shorthair, Anglo-Nubian) breeds. Goat fat in comparison with cow fat showed higher proportion of volatile FA (14.9-15.6% and 8.4% from total FA, respectively), and lower proportion of C16:0 (25.6-26.8% and 30.7-31.5%, respectively). The differences in milk FA between imported breeds and breeds of Czech origin have been also tested. The statistically significant differences were confirmed only in goat fats for C18:3n-3, cis-9, trans-11 C18:2 (p<0.01, 0.001), and in groups of saturated and unsaturated FA (p<0.05, 0.01).

  • Název v anglickém jazyce

    Proportion of important fatty acids in cow and goat milk fat

  • Popis výsledku anglicky

    Selected fatty acid (FA) contents and their groups were determined in milk fat of two cattle (Czech Fleckvieh, Holstein) and two goats' (Brown Shorthair, Anglo-Nubian) breeds. Goat fat in comparison with cow fat showed higher proportion of volatile FA (14.9-15.6% and 8.4% from total FA, respectively), and lower proportion of C16:0 (25.6-26.8% and 30.7-31.5%, respectively). The differences in milk FA between imported breeds and breeds of Czech origin have been also tested. The statistically significant differences were confirmed only in goat fats for C18:3n-3, cis-9, trans-11 C18:2 (p<0.01, 0.001), and in groups of saturated and unsaturated FA (p<0.05, 0.01).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510336" target="_blank" >QJ1510336: Výzkum a podpora produkce zdravotně a spotřebitelsky benefitních mléčných výrobků cílenou selekcí a modifikací profilu mastných kyselin mléčného tuku</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2016 - Proceedings of International PhD Students Conference

  • ISBN

    978-80-7509-443-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    582-587

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    9. 11. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku

    000392968500104