Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv plemene, pořadí a stadia laktace na zastoupení mastných kyselin mléčného tuku koz

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F17%3A43896469" target="_blank" >RIV/60076658:12220/17:43896469 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv plemene, pořadí a stadia laktace na zastoupení mastných kyselin mléčného tuku koz

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo posoudit změny v zastoupení mastných kyselin s krátkým, středně dlouhým a dlouhým řetězcem v závislosti na plemeni, pořadí a stadiu laktace. Zastoupení skupin mastných kyselin v mléčném tuku je ovlivněno několika faktory, především pak plemenem a stadiem laktace. U obou faktorů byla zjištěna statistická významnost u skupiny mastných kyselin s dlouhým řetězcem (0,01, resp. 0,05). Výrazné rozdíly v zastoupení mastných kyselin v rámci obou faktorů zjištěné v této práci však byly pravděpodobně způsobeny zejména krmnou dávkou, jejíž hlavní součástí byla pastva, která se v průběhu laktace rovněž výrazně mění.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of breed, parity and stege of lactation on proportion of milk fatty acids in goats.

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the work was to evaluate changes in proportion of short, medium and long chain fatty acids depending on the breed, parity and stage of lactation. The proportion of fatty acid groups in milk fat is influenced by several factors, particularly by breed and stage of lactation. For both factors, statistical significance was found for the long chain fatty acid group (0.01 and 0.05, respectively). Significant differences in the proportion of fatty acids within both factors found in this work, however, were probably caused mainly by the feed ration. The main part of feed ration was pasture, which also significantly changed during lactation.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510336" target="_blank" >QJ1510336: Výzkum a podpora produkce zdravotně a spotřebitelsky benefitních mléčných výrobků cílenou selekcí a modifikací profilu mastných kyselin mléčného tuku</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků XIV. Sborník referátů ze semináře s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7509-494-0

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    45-47

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    18. 5. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku