MOŽNOSTI ZVYŠOVÁNÍ OBSAHU PŘÍRODNÍCH ANTIOXIDANTŮ V MASNÝCH VÝROBCÍCH
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F17%3A43896682" target="_blank" >RIV/60076658:12220/17:43896682 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
MOŽNOSTI ZVYŠOVÁNÍ OBSAHU PŘÍRODNÍCH ANTIOXIDANTŮ V MASNÝCH VÝROBCÍCH
Popis výsledku v původním jazyce
Během posledních let stoupá zájem o funkční potraviny kvůli obavám konzumentů o své zdraví. Vzhledem k tomu, že některé druhy masa nejsou z výživového hlediska zcela vhodné, narůstá snaha o vývoj masných výrobků obohacených různými látkami, které mají schopnost zvyšovat biologickou hodnotu. Tento článek stručně shrnuje možnosti zvyšování obsahu přírodních antioxidantů v masných výrobcích.
Název v anglickém jazyce
THE POSSIBILITIES OF INCREASING NATURAL ANTIOXIDANTS CONTENT IN MEAT PRODUCTS
Popis výsledku anglicky
The interest in functional foods has increased in recent years. This is mainly due to consumers' concerns about their health. From a nutritional point of view, some kind of meat is not very suitable, so the efforts for development of enriched meat products have grown. The manuscript summarizes the possibilities of meat products fortification with natural antioxidants.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1610324" target="_blank" >QJ1610324: Studium tradičních a nových zemědělských plodin jako zdrojů antioxidantů a dalších zdraví prospěšných látek a jejich využití při výrobě potravin.</a><br>
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hygiena Alimentorum XXXVIII: Bezpečnosť mäsa a mäsových výrobkov v hľadaní tradičnej kvality
ISBN
978-80-8077-534-6
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
51-54
Název nakladatele
Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Štrbské Pleso, SR
Datum konání akce
17. 5. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—