Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

MOŽNOSTI ZVYŠOVÁNÍ OBSAHU PŘÍRODNÍCH ANTIOXIDANTŮ V MASNÝCH VÝROBCÍCH

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F17%3A43896682" target="_blank" >RIV/60076658:12220/17:43896682 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    MOŽNOSTI ZVYŠOVÁNÍ OBSAHU PŘÍRODNÍCH ANTIOXIDANTŮ V MASNÝCH VÝROBCÍCH

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Během posledních let stoupá zájem o funkční potraviny kvůli obavám konzumentů o své zdraví. Vzhledem k tomu, že některé druhy masa nejsou z výživového hlediska zcela vhodné, narůstá snaha o vývoj masných výrobků obohacených různými látkami, které mají schopnost zvyšovat biologickou hodnotu. Tento článek stručně shrnuje možnosti zvyšování obsahu přírodních antioxidantů v masných výrobcích.

  • Název v anglickém jazyce

    THE POSSIBILITIES OF INCREASING NATURAL ANTIOXIDANTS CONTENT IN MEAT PRODUCTS

  • Popis výsledku anglicky

    The interest in functional foods has increased in recent years. This is mainly due to consumers&apos; concerns about their health. From a nutritional point of view, some kind of meat is not very suitable, so the efforts for development of enriched meat products have grown. The manuscript summarizes the possibilities of meat products fortification with natural antioxidants.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1610324" target="_blank" >QJ1610324: Studium tradičních a nových zemědělských plodin jako zdrojů antioxidantů a dalších zdraví prospěšných látek a jejich využití při výrobě potravin.</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena Alimentorum XXXVIII: Bezpečnosť mäsa a mäsových výrobkov v hľadaní tradičnej kvality

  • ISBN

    978-80-8077-534-6

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    51-54

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso, SR

  • Datum konání akce

    17. 5. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku