Odpadní produkty cibule kuchňské (Allium cepa L.): potenciální zdroj biologicky aktivních látek pro potravinářství
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F17%3A43898615" target="_blank" >RIV/60076658:12220/17:43898615 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Odpadní produkty cibule kuchňské (Allium cepa L.): potenciální zdroj biologicky aktivních látek pro potravinářství
Popis výsledku v původním jazyce
Cibule kuchyňská (Allium cepa L.) je jeden z nejvýznamnějších druhů zeleniny na světě. Pěstování a zpracování je úzce spjaté s produkcí velkého množství odpadu, který je bohatý na mnohé biologicky aktivní látky s pozitivním efektem na lidské zdraví nebo který může zlepšit některé vlastnosti potravin. Tato kapitola shrnuje chemické složení cibule, cibulových odpadů a zdravotní efekty jednotlivých sloučenin a možnosti využití cibulových odpadů v potravinářské výrobě.
Název v anglickém jazyce
Wasteproducts of onion (Allium cepa L.): potential source of biologically active substances for foodstuffs
Popis výsledku anglicky
Onion (Allium cepa L.) is one of the most significant species of vegetable in the world. Cultivation and processing is closely linked with production of big amount of waste, which is rich in many biologically active compounds with positive effects on human health or which can improve some properties of food. This chapter summarizes chemical composition of onion, onion waste and health effects of individual compounds and possibilities of utilization of onion waste in food processing.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1610324" target="_blank" >QJ1610324: Studium tradičních a nových zemědělských plodin jako zdrojů antioxidantů a dalších zdraví prospěšných látek a jejich využití při výrobě potravin.</a><br>
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Dietární antioxidanty v praxi
ISBN
978-80-7394-681-4
Počet stran výsledku
24
Strana od-do
177-200
Počet stran knihy
200
Název nakladatele
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Místo vydání
České Budějovice
Kód UT WoS kapitoly
—