Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Odpadní produkty cibule kuchňské (Allium cepa L.): potenciální zdroj biologicky aktivních látek pro potravinářství

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F17%3A43898615" target="_blank" >RIV/60076658:12220/17:43898615 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Odpadní produkty cibule kuchňské (Allium cepa L.): potenciální zdroj biologicky aktivních látek pro potravinářství

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cibule kuchyňská (Allium cepa L.) je jeden z nejvýznamnějších druhů zeleniny na světě. Pěstování a zpracování je úzce spjaté s produkcí velkého množství odpadu, který je bohatý na mnohé biologicky aktivní látky s pozitivním efektem na lidské zdraví nebo který může zlepšit některé vlastnosti potravin. Tato kapitola shrnuje chemické složení cibule, cibulových odpadů a zdravotní efekty jednotlivých sloučenin a možnosti využití cibulových odpadů v potravinářské výrobě.

  • Název v anglickém jazyce

    Wasteproducts of onion (Allium cepa L.): potential source of biologically active substances for foodstuffs

  • Popis výsledku anglicky

    Onion (Allium cepa L.) is one of the most significant species of vegetable in the world. Cultivation and processing is closely linked with production of big amount of waste, which is rich in many biologically active compounds with positive effects on human health or which can improve some properties of food. This chapter summarizes chemical composition of onion, onion waste and health effects of individual compounds and possibilities of utilization of onion waste in food processing.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1610324" target="_blank" >QJ1610324: Studium tradičních a nových zemědělských plodin jako zdrojů antioxidantů a dalších zdraví prospěšných látek a jejich využití při výrobě potravin.</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Dietární antioxidanty v praxi

  • ISBN

    978-80-7394-681-4

  • Počet stran výsledku

    24

  • Strana od-do

    177-200

  • Počet stran knihy

    200

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Kód UT WoS kapitoly