Odpadní produkty cibule kuchyňské jako zdroj antiooxidantů v masných výrobcích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43898065" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43898065 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60076658:12520/18:43898065
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Odpadní produkty cibule kuchyňské jako zdroj antiooxidantů v masných výrobcích
Popis výsledku v původním jazyce
Cibule je jedna z nejdůležitějších druhů zeleniny na světě. Velké množství cibulových odpadů se vyprodukuje každý rok. Některé frakce odpadu, které jsou bohaté na antioxidanty, mohou být využity při výrobě masných výrobků jako inhibitor oxidace tuků. Proto bylo naším cílem vyhodnotit vliv přídavku vodného extraktu cibulových slupek na mleté vepřové maso. Výsledky ukázaly, že přídavek těchto extraktů významně zvýšil antioxidační aktivitu, obsah celkových polyfenolů a také inhiboval oxidaci lipidů.
Název v anglickém jazyce
ONION WASTE PRODUCTS AS SOURCES OF ANTIOXIDANTS FOR MEAT PRODUCTS MEAT PRODUCTS
Popis výsledku anglicky
Onion is one of the most important species of vegetable in the world. Big amounts of onion waste are produced annually. Some fractions of onion waste are rich in antioxidants, which could be used in meat processing to inhibit lipid oxidation. Thus our aim was to evaluate the effect of addition of onion skin water extracts on pork ground meat. Results showed that addition of these extracts significantly increased antioxidant activity, total polyphenol content and also radically inhibited lipid oxidation.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1610324" target="_blank" >QJ1610324: Studium tradičních a nových zemědělských plodin jako zdrojů antioxidantů a dalších zdraví prospěšných látek a jejich využití při výrobě potravin.</a><br>
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Bezpečnosť a kontrola potravín
ISBN
978-80-552-1813-7
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
128-131
Název nakladatele
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Piešťany
Datum konání akce
22. 3. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—