Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Odpadní produkty cibule kuchyňské jako zdroj antiooxidantů v masných výrobcích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43898065" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43898065 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12520/18:43898065

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Odpadní produkty cibule kuchyňské jako zdroj antiooxidantů v masných výrobcích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cibule je jedna z nejdůležitějších druhů zeleniny na světě. Velké množství cibulových odpadů se vyprodukuje každý rok. Některé frakce odpadu, které jsou bohaté na antioxidanty, mohou být využity při výrobě masných výrobků jako inhibitor oxidace tuků. Proto bylo naším cílem vyhodnotit vliv přídavku vodného extraktu cibulových slupek na mleté vepřové maso. Výsledky ukázaly, že přídavek těchto extraktů významně zvýšil antioxidační aktivitu, obsah celkových polyfenolů a také inhiboval oxidaci lipidů.

  • Název v anglickém jazyce

    ONION WASTE PRODUCTS AS SOURCES OF ANTIOXIDANTS FOR MEAT PRODUCTS MEAT PRODUCTS

  • Popis výsledku anglicky

    Onion is one of the most important species of vegetable in the world. Big amounts of onion waste are produced annually. Some fractions of onion waste are rich in antioxidants, which could be used in meat processing to inhibit lipid oxidation. Thus our aim was to evaluate the effect of addition of onion skin water extracts on pork ground meat. Results showed that addition of these extracts significantly increased antioxidant activity, total polyphenol content and also radically inhibited lipid oxidation.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1610324" target="_blank" >QJ1610324: Studium tradičních a nových zemědělských plodin jako zdrojů antioxidantů a dalších zdraví prospěšných látek a jejich využití při výrobě potravin.</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Bezpečnosť a kontrola potravín

  • ISBN

    978-80-552-1813-7

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    128-131

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Piešťany

  • Datum konání akce

    22. 3. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku