Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Masný výrobek s obsahem biologicky aktivní složky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43898117" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43898117 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12520/18:43898117

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032395.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032395.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Masný výrobek s obsahem biologicky aktivní složky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Využívání antioxidantů v masné výrobě je důležité, neboť oxidace tuků nepříznivě ovlivňuje hygienické i senzorické vlastnosti výrobků, tudíž potlačení tohoto chemického procesu je žádoucí. Proto byl vyvinut technologický postup na výrobu masného výrobku fortifikovaného přírodními antioxidanty z odpadních produktů cibule kuchyňské (Allium cepa L.). Tyto odpady, konkrétně cibulové slupky, jsou bohatým zdrojem biologicky aktivních látek, které jsou vhodné pro obohacení masných výrobků, jež jsou mezi konzumenty preferovány stále více.

  • Název v anglickém jazyce

    A meat product containing a biologically active ingredient

  • Popis výsledku anglicky

    Utilization of antioxidants in meat processing is very important, because fat oxidation negatively affects hygienic and sensory properties of meat products, which means inhibition of this process is desirable. Thus, technological process for meat product fortified with natural antioxidants from onion (Allium cepa L.) waste has been developed. This waste, specifically dry onion skin, is a rich source of biologically active compounds, which are suitable for fortification of meat products that are increasingly preferred by consumers.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    CZ 32395

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Jihočeská univerzita v Č. Budějovicích, Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., MAUZ - výroba s.r.o., Č. Budějovice

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)