Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

SENZORICKÉ HODNOCENÍ POLOTVRDÝCH SÝRŮ O RŮZNÉ TUČNOSTI V ZÁVISLOSTI NA POHLAVÍ

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43897984" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43897984 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://utp.af.mendelu.cz/cz/seminare/ingrovy_dny_2018" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/cz/seminare/ingrovy_dny_2018</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    SENZORICKÉ HODNOCENÍ POLOTVRDÝCH SÝRŮ O RŮZNÉ TUČNOSTI V ZÁVISLOSTI NA POHLAVÍ

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo vyhodnotit preference a senzorickou přijatelnost tří vzorků plátkových eidamských sýrů s odlišným obsahem tuku v sušině u mladých spotřebitelů. Ve skupině 35 mužů a 20 žen ve věku 20-24 let byl proveden pořadový preferenční test a senzorický profil 3 vzorků polotvrdého plátkového sýra Eidam o různé tučnosti (20, 30 a 45%). Ve skupině žen nejlepšího hodnocení dosáhl vzorek o tučnosti 30 % a nejhůře byl hodnocen vzorek o tučnosti 20 %. Ve skupině mužů byl nejlépe hodnocen vzorek o tučnosti 20 % a nejhůře byl hodnocen vzorek o tučnosti 30 %. Výsledky nebyly statisticky významné.

  • Název v anglickém jazyce

    SENSORY EVALUATION OF SEMI-HARD CHEESES WITH DIFFERENT FAT CONTENT DEPENDING ON GENDER

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to evaluate preferences and sensory acceptability of three samples of Edam cheese slices with different fat in dry matter by young consumers. A ranking test and sensory profile of Edam cheese slices samples with different fat in dry matter (20, 30 and 45%) was performed in the 20-24-year age group of 35 men and 20 women. Edam 30% was ranked best and Edam 20% was ranked worst in the women group. Edam 20% was ranked best and the Edam 30% was ranked worst in the men group. The results were not statistically significant.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510339" target="_blank" >QJ1510339: Komplexní systém zvýšení kvality mléka, mléčných produktů a monitoring zdravotního stavu krav s cílem zvýšit přidanou hodnotu zemědělské produkce v ČR</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    SBORNÍK XLIV. KONFERENCE O JAKOSTI POTRAVIN A POTRAVINOVÝCH SUROVIN

  • ISBN

    978-80-7509-542-8

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    198-204

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    28. 2. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku