SENZORICKÉ HODNOCENÍ POLOTVRDÝCH SÝRŮ O RŮZNÉ TUČNOSTI V ZÁVISLOSTI NA POHLAVÍ
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43897984" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43897984 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://utp.af.mendelu.cz/cz/seminare/ingrovy_dny_2018" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/cz/seminare/ingrovy_dny_2018</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
SENZORICKÉ HODNOCENÍ POLOTVRDÝCH SÝRŮ O RŮZNÉ TUČNOSTI V ZÁVISLOSTI NA POHLAVÍ
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo vyhodnotit preference a senzorickou přijatelnost tří vzorků plátkových eidamských sýrů s odlišným obsahem tuku v sušině u mladých spotřebitelů. Ve skupině 35 mužů a 20 žen ve věku 20-24 let byl proveden pořadový preferenční test a senzorický profil 3 vzorků polotvrdého plátkového sýra Eidam o různé tučnosti (20, 30 a 45%). Ve skupině žen nejlepšího hodnocení dosáhl vzorek o tučnosti 30 % a nejhůře byl hodnocen vzorek o tučnosti 20 %. Ve skupině mužů byl nejlépe hodnocen vzorek o tučnosti 20 % a nejhůře byl hodnocen vzorek o tučnosti 30 %. Výsledky nebyly statisticky významné.
Název v anglickém jazyce
SENSORY EVALUATION OF SEMI-HARD CHEESES WITH DIFFERENT FAT CONTENT DEPENDING ON GENDER
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was to evaluate preferences and sensory acceptability of three samples of Edam cheese slices with different fat in dry matter by young consumers. A ranking test and sensory profile of Edam cheese slices samples with different fat in dry matter (20, 30 and 45%) was performed in the 20-24-year age group of 35 men and 20 women. Edam 30% was ranked best and Edam 20% was ranked worst in the women group. Edam 20% was ranked best and the Edam 30% was ranked worst in the men group. The results were not statistically significant.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510339" target="_blank" >QJ1510339: Komplexní systém zvýšení kvality mléka, mléčných produktů a monitoring zdravotního stavu krav s cílem zvýšit přidanou hodnotu zemědělské produkce v ČR</a><br>
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
SBORNÍK XLIV. KONFERENCE O JAKOSTI POTRAVIN A POTRAVINOVÝCH SUROVIN
ISBN
978-80-7509-542-8
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
198-204
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
28. 2. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—