Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidační složka pro obohacení zejména pekařských nebo masných nebo mléčných výrobků a pekařský, masný a mléčný výrobek obohacený touto složkou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43898122" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43898122 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12520/18:43898122

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032058.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032058.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Antioxidační složka pro obohacení zejména pekařských nebo masných nebo mléčných výrobků a pekařský, masný a mléčný výrobek obohacený touto složkou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Antioxidanty jsou látky, které omezují aktivitu volných radikálů, snižují pravděpodobnost jejich vzniku nebo je převádějí do méně reaktivních nebo nereaktivních stavů. Tím omezují proces oxidace v organismu, proto jsou jako konzervanty přidávány do potravin, které by jinak byly oxidací poškozovány. Úkolem technického řešení je vytvoření antioxidační složky pro obohacení zejména pekařských nebo masných nebo mléčných výrobků, která by odstraňovala výše uvedené nedostatky, která by zajišťovala zvýšený obsah antioxidantů ve výrobcích nad běžně dosahovanou úroveň, a tím zajistila konzumentům jejich přísun i z potravin, kde jejich přirozený výskyt není příliš vysoký nebo kde se nenacházejí vůbec.

  • Název v anglickém jazyce

    An antioxidant ingredient for enrichment of especially bakery or meat or dairy products and a bakery, meat and dairy product enriched with this ingredient

  • Popis výsledku anglicky

    Antioxidants are substances that reduce activity of free radicals, decreasing the probability of their formation or inactivating them. That is how they inhibit process of oxidation in live organism. Antioxidants are also added to food products as a supplement for consumers. Aim of this solution is development of antioxidant ingredient for enhancement of bakery, meat or milk products. Presence of this antioxidant ingredient in food products increases its antioxidant activity to higher values that are not typical for this type of foods, where antioxidant concentration is usually low or is not presented at all.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1610324" target="_blank" >QJ1610324: Studium tradičních a nových zemědělských plodin jako zdrojů antioxidantů a dalších zdraví prospěšných látek a jejich využití při výrobě potravin.</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    CZ 32058

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Jihočeská univerzita v Č. Budějovicích, Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., PEKAŘSTVÍ NODES, spol. s r.o., Č. Krumlov, MAUS - výroba s.r.o., Č. Budějovice, Jaroslav Auský Lomnice nad Luž.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)