Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv nízkoteplotního plazmatického výboje na nutriční hodnoty zrnin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12410%2F13%3A43885035" target="_blank" >RIV/60076658:12410/13:43885035 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12220/13:43885035

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv nízkoteplotního plazmatického výboje na nutriční hodnoty zrnin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce je určit vliv plazmatického nízkoteplotního výboje na nutriční hodnoty zrnin. Pro pokus bylo vybráno tritikale. Vzorky pokusné skupiny byly vystaveny ošetření nízkoteplotním plazmatickým výbojem. Stanovena byla sušina, popel, vláknina, tuk adusíkaté látky. Sušina ošetřených vzorků se zvýšila. Změny ostatních sledovaných veličin nebyly významné.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of low-temperature plasma discharge on the nutritional value of grains

  • Popis výsledku anglicky

    In this work, we investigated the effect of low-temperature plasma discharge on grains. The aim is to modify the effect conditions of low-temperature plasma discharge in order to find an optimum method of treatments of corn in the terms of nutritional parameters grains. As an experimental grain crop was chosen triticale from common farm. There were determined the following parameters: dry matter, ash, crude fiber, fat and the content of crude protein. It was fond, that the changes in the treatment of grain with plasma discharge didn't significantly has the affect in their nutritional value. The evaluation of dry matter in crop samples was significant. The dry matter was higher in samples which were longer time exposed to plasma discharge.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    X. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-263-0365-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    209-212

  • Název nakladatele

    Tribun EU

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    25. 4. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku