MONITORING OF CHANGES IN NUTRITIONAL VALUE OF GRAINS AFTER TREATMENT WITH LOW-TEMPERATURE PLASMA DISCHARGE
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12410%2F13%3A43885096" target="_blank" >RIV/60076658:12410/13:43885096 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60076658:12220/13:43885096
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
MONITORING OF CHANGES IN NUTRITIONAL VALUE OF GRAINS AFTER TREATMENT WITH LOW-TEMPERATURE PLASMA DISCHARGE
Popis výsledku v původním jazyce
In this work, we monitor changes in nutritional value of grains after treatment with low-temperature plasma discharge. The aim is to modify the effects of low-temperature plasma discharge in order to find an optimal method of treatments of corn in termsof nutritional parameters. Triticale from common farm was chosen as an experimental grain crop. There were determined the following parameters: dry matter, ash, crude fibre (using the ANKOM Fibre), fat (by Soxhlet) and the content of crude protein. It was found, that the changes in the treatment of grain with plasma discharge didn't significantly have the effect on their nutritional value. The evaluation of dry matter in crop samples was significant. The dry matter was higher in samples which were exposed to plasma discharge for longer period of time.
Název v anglickém jazyce
MONITORING OF CHANGES IN NUTRITIONAL VALUE OF GRAINS AFTER TREATMENT WITH LOW-TEMPERATURE PLASMA DISCHARGE
Popis výsledku anglicky
In this work, we monitor changes in nutritional value of grains after treatment with low-temperature plasma discharge. The aim is to modify the effects of low-temperature plasma discharge in order to find an optimal method of treatments of corn in termsof nutritional parameters. Triticale from common farm was chosen as an experimental grain crop. There were determined the following parameters: dry matter, ash, crude fibre (using the ANKOM Fibre), fat (by Soxhlet) and the content of crude protein. It was found, that the changes in the treatment of grain with plasma discharge didn't significantly have the effect on their nutritional value. The evaluation of dry matter in crop samples was significant. The dry matter was higher in samples which were exposed to plasma discharge for longer period of time.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
NutriNET 2013
ISBN
978-80-552-1065-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
163-167
Název nakladatele
Slovak Agricultural University
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
12. 9. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—