Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

MONITORING OF CHANGES IN NUTRITIONAL VALUE OF GRAINS AFTER TREATMENT WITH LOW-TEMPERATURE PLASMA DISCHARGE

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12410%2F13%3A43885096" target="_blank" >RIV/60076658:12410/13:43885096 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12220/13:43885096

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    MONITORING OF CHANGES IN NUTRITIONAL VALUE OF GRAINS AFTER TREATMENT WITH LOW-TEMPERATURE PLASMA DISCHARGE

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this work, we monitor changes in nutritional value of grains after treatment with low-temperature plasma discharge. The aim is to modify the effects of low-temperature plasma discharge in order to find an optimal method of treatments of corn in termsof nutritional parameters. Triticale from common farm was chosen as an experimental grain crop. There were determined the following parameters: dry matter, ash, crude fibre (using the ANKOM Fibre), fat (by Soxhlet) and the content of crude protein. It was found, that the changes in the treatment of grain with plasma discharge didn't significantly have the effect on their nutritional value. The evaluation of dry matter in crop samples was significant. The dry matter was higher in samples which were exposed to plasma discharge for longer period of time.

  • Název v anglickém jazyce

    MONITORING OF CHANGES IN NUTRITIONAL VALUE OF GRAINS AFTER TREATMENT WITH LOW-TEMPERATURE PLASMA DISCHARGE

  • Popis výsledku anglicky

    In this work, we monitor changes in nutritional value of grains after treatment with low-temperature plasma discharge. The aim is to modify the effects of low-temperature plasma discharge in order to find an optimal method of treatments of corn in termsof nutritional parameters. Triticale from common farm was chosen as an experimental grain crop. There were determined the following parameters: dry matter, ash, crude fibre (using the ANKOM Fibre), fat (by Soxhlet) and the content of crude protein. It was found, that the changes in the treatment of grain with plasma discharge didn't significantly have the effect on their nutritional value. The evaluation of dry matter in crop samples was significant. The dry matter was higher in samples which were exposed to plasma discharge for longer period of time.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    NutriNET 2013

  • ISBN

    978-80-552-1065-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    163-167

  • Název nakladatele

    Slovak Agricultural University

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    12. 9. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku