Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Economic efficiency of small and medium-sized enterprises in the food industry

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12510%2F14%3A43887766" target="_blank" >RIV/60076658:12510/14:43887766 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Economic efficiency of small and medium-sized enterprises in the food industry

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of this paper is to examine economic efficiency of small and medium-sized enterprises in the food industry. The analysis focuses on the Czech Republic. The source of data for the conducted analysis of the enterprises was a database containing accounting data of companies with at least one employee. The observed data were from the 6-year period (2007-2012). The analysis comprised of the data envelopment analysis (DEA) and financial analysis. Based on the analysis results, the enterprises were divided into several groups according to their level of efficiency. In these groups with different efficiency, common economic characteristics of the enterprises were searched for. It was found that the enterprises with high levels of economic efficiency in the food industry evince high levels of profitability, low leverage and high liquidity. The further analysis revealed that the enterprises with the low level of economic efficiency have achieved a substantial improvement in the obs

  • Název v anglickém jazyce

    Economic efficiency of small and medium-sized enterprises in the food industry

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this paper is to examine economic efficiency of small and medium-sized enterprises in the food industry. The analysis focuses on the Czech Republic. The source of data for the conducted analysis of the enterprises was a database containing accounting data of companies with at least one employee. The observed data were from the 6-year period (2007-2012). The analysis comprised of the data envelopment analysis (DEA) and financial analysis. Based on the analysis results, the enterprises were divided into several groups according to their level of efficiency. In these groups with different efficiency, common economic characteristics of the enterprises were searched for. It was found that the enterprises with high levels of economic efficiency in the food industry evince high levels of profitability, low leverage and high liquidity. The further analysis revealed that the enterprises with the low level of economic efficiency have achieved a substantial improvement in the obs

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AH - Ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    The 8th International Days of Statistics and Economics

  • ISBN

    978-80-87990-02-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    1615-1622

  • Název nakladatele

    University of Economics Prague

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    11. 9. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku