Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Factors influencing fatty acid composition of common carp (Cyprinus carpio) muscle

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F11%3A43875646" target="_blank" >RIV/60076658:12520/11:43875646 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Factors influencing fatty acid composition of common carp (Cyprinus carpio) muscle

  • Popis výsledku v původním jazyce

    It is evidence n-3 highly unsaturated fatty acids (n-3 HUFA), especially eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA), are beneficial for human health, especially for the cardiovascular system. The sources of n-3 HUFA, including EPA and DHA, are scarce in diet consumed by the Czech population. Thus, it would be beneficial to generally increase fish consumption and also to increase the content of the beneficial fatty acids (FA) in locally produced fish and other products. The overall aim was to review factors influencing lipid content and composition in common carp, which is the major cultured fish in the CR, and to identify long term sustainable ways for increasing the beneficial fatty acids in the carp flesh. There are several ways to improve the FA composition of carp in the traditional pond production. High amount of natural food, good supplemental diet containing high level of alpha-linolenic acid (ALA) and suitable processing and cooking were identified as the most i

  • Název v anglickém jazyce

    Factors influencing fatty acid composition of common carp (Cyprinus carpio) muscle

  • Popis výsledku anglicky

    It is evidence n-3 highly unsaturated fatty acids (n-3 HUFA), especially eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA), are beneficial for human health, especially for the cardiovascular system. The sources of n-3 HUFA, including EPA and DHA, are scarce in diet consumed by the Czech population. Thus, it would be beneficial to generally increase fish consumption and also to increase the content of the beneficial fatty acids (FA) in locally produced fish and other products. The overall aim was to review factors influencing lipid content and composition in common carp, which is the major cultured fish in the CR, and to identify long term sustainable ways for increasing the beneficial fatty acids in the carp flesh. There are several ways to improve the FA composition of carp in the traditional pond production. High amount of natural food, good supplemental diet containing high level of alpha-linolenic acid (ALA) and suitable processing and cooking were identified as the most i

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GL - Rybářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Neuroendocrinology Letters

  • ISSN

    0172-780X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    32

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    SE - Švédské království

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    3-8

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus