Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení dusíkových faktorů jako indikátorů obsahu rybí složky v „čerstvých“ rybách a ve výrobcích ze sladkovodních ryb

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F18%3A43897589" target="_blank" >RIV/60076658:12520/18:43897589 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2018-5/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2018-5/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení dusíkových faktorů jako indikátorů obsahu rybí složky v „čerstvých“ rybách a ve výrobcích ze sladkovodních ryb

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Důležitou roli ve výživě člověka představují sladkovodní ryby, jsou jedním ze zdrojů živočišných bílkovin a z pohledu zdravé výživy přinášejí i další benefity. Sladkovodní ryby chované v České republice jsou žádanou a poměrně drahou komoditou, proto by se bezpečnosti a autenticitě rybího masa měla věnovat pozornost. Řada právních předpisů Evropské unie řeší možné falšování a klamavé označování různých potravinových komodit, ale sladkovodní ryby a produkty z nich jsou zatím opomíjeny.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of the nitrogen factors as indicators of the content of fish ingredient in „fresh“ fish and in freshwater fish products

  • Popis výsledku anglicky

    An important role in human diet is freshwater fish, one of the sources of animal protein, and bring other benefits from the point of view of healthy nutrition. Freshwater fish breeded in the Czech Republic are a demanding and relatively expensive commodity, so attention should be paid to the safety and authenticity of fish meat. Many EU legislation deals with possible counterfeiting and misleading labelling of various food commodities, but freshwater fish and their products are still neglected.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40103 - Fishery

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2018

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    45-48

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus