Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Úroveň a vývojové trendy obsahu škrobu odrůd bramboru

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60109807%3A_____%2F07%3A8P001968" target="_blank" >RIV/60109807:_____/07:8P001968 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Úroveň a vývojové trendy obsahu škrobu odrůd bramboru

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Úroveň a vývojové trendy obsahu škrobu odrůd bramboru byly zhodnoceny na základě analýzy kolekce genofondu odrůd Solanum tuberosum L. pocházejících z let 1952 - 1996 a porovnány se současnou úrovní obsahu škrobu pěstovaných odrůd. Obsah škrobu byl stanoven polarimetricky metodou podle Ewerse. Na základě tříletých průměrných obsahů škrobu byly odrůdy zařazeny do bonitačních stupňů.

  • Název v anglickém jazyce

    Level and developmental trends in starch content of potato varieties

  • Popis výsledku anglicky

    Level and developmental trends in starch content of potato varieties were evaluated based on analysis of gene pool collection of Solanum tuberosum L. varieties originating from 1952-1996 and compared with current level of starch content in grown varieties. Starch content was determined by an polarimetric approach according to Ewers. The varieties were included into evaluation scores based on three-year mean starch contents.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1G57056" target="_blank" >1G57056: Specifikace odrůdové skladby a podmínek pěstování obilovin a brambor pro produkci škrobu s nepotravinářským využitím</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů