Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Physicochemical and Sensory Properties of Czech Lager Beers with Increasing Original Wort Extract Values during Cold Storage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60162694%3AG42__%2F23%3A00558630" target="_blank" >RIV/60162694:G42__/23:00558630 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28110/22:63555398

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.mdpi.com/journal/foods" target="_blank" >https://www.mdpi.com/journal/foods</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/foods11213389" target="_blank" >10.3390/foods11213389</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Physicochemical and Sensory Properties of Czech Lager Beers with Increasing Original Wort Extract Values during Cold Storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The scope of the study was the evaluation of the selected physicochemical (O-2 and CO2 contents, bitterness, color, total polyphenol content (TPC), turbidity, foaming stability) and sensory properties of Czech lager beer with different original wort extract (OWE) values (OWE of 10.0; 11.0; 11.5; 12.0% w/w) during a cold storage period of 6 months (4 +/- 2 degrees C). The length of the cold storage period did not influence the values of dissolved O-2 and CO2 , bitterness, color and foam stability of the samples. Contrarily, the TPC, turbidity, and sensory attributes of the samples were affected by the course of cold storage. The OWE values did not affect the development of the parameters tested. All beer samples stored until the 5th month presented "very good" sensory characteristics. Cold storage of beer is advantageous in order to maintain its freshness and sensory attributes at the highest level for the final consumer.

  • Název v anglickém jazyce

    Physicochemical and Sensory Properties of Czech Lager Beers with Increasing Original Wort Extract Values during Cold Storage

  • Popis výsledku anglicky

    The scope of the study was the evaluation of the selected physicochemical (O-2 and CO2 contents, bitterness, color, total polyphenol content (TPC), turbidity, foaming stability) and sensory properties of Czech lager beer with different original wort extract (OWE) values (OWE of 10.0; 11.0; 11.5; 12.0% w/w) during a cold storage period of 6 months (4 +/- 2 degrees C). The length of the cold storage period did not influence the values of dissolved O-2 and CO2 , bitterness, color and foam stability of the samples. Contrarily, the TPC, turbidity, and sensory attributes of the samples were affected by the course of cold storage. The OWE values did not affect the development of the parameters tested. All beer samples stored until the 5th month presented "very good" sensory characteristics. Cold storage of beer is advantageous in order to maintain its freshness and sensory attributes at the highest level for the final consumer.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    FOODS

  • ISSN

    2304-8158

  • e-ISSN

    2304-8158

  • Svazek periodika

    11

  • Číslo periodika v rámci svazku

    21

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

    3389

  • Kód UT WoS článku

    000881091900001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85141666488