Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vztah distribuce velikosti škrobových zrn a vybraných sladovnických znaků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000320" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000320 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vztah distribuce velikosti škrobových zrn a vybraných sladovnických znaků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zvyšování podílu velkých škrobových zrn v nesladovaných obilkách jarního ječmene bylo u sledovaného souboru odrůd provázeno statisticky průkazným poklesem hodnot extraktu, glycidového extraktu, relativního extraktu při 45 °C, Kolbachova čísla, modifikacemetodou Carlsberg, barvou sladiny a obsahu škrobu. Výhodnější (vyšší) podíl velkých škrobových zrn u dvouřadých, ale i šestiřadých ozimých odrůd není pravděpodobně v důsledku nižší aktivity cytolytických a proteolytických enzymů využit pro tvorbu extraktu.

  • Název v anglickém jazyce

    Relation between the starch grain dimension distribution and selected malting parameters

  • Popis výsledku anglicky

    Increase in a large starch granule fraction in non-malted caryopses of spring barley was in the followed set of varieties accompanied with statistically significant decline in values of extract, glycide extract, relative extract at 45 °C, Kolbach index,modification by the Carlsberg? s method, wort colour and starch content. The more favourable (higher) ratio of large starch granules in two and six row winter varieties is not utilized for creation of extract likely due to a lower activity of cytolytic and proteolytic enzymes.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QD1005" target="_blank" >QD1005: VLIV DISTRIBUCE VELIKOSTI ŠKROBOVÝCH ZRN NA TECHNOLOGICKOU KVALITU JEČMENE</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    21. Pivovarsko-sladařské dny

  • ISBN

    0023-5830

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    295

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Ústí nad Labem

  • Datum konání akce

    6. 10. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku