Vztah distribuce velikosti škrobových zrn a vybraných sladovnických znaků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000320" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000320 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vztah distribuce velikosti škrobových zrn a vybraných sladovnických znaků
Popis výsledku v původním jazyce
Zvyšování podílu velkých škrobových zrn v nesladovaných obilkách jarního ječmene bylo u sledovaného souboru odrůd provázeno statisticky průkazným poklesem hodnot extraktu, glycidového extraktu, relativního extraktu při 45 °C, Kolbachova čísla, modifikacemetodou Carlsberg, barvou sladiny a obsahu škrobu. Výhodnější (vyšší) podíl velkých škrobových zrn u dvouřadých, ale i šestiřadých ozimých odrůd není pravděpodobně v důsledku nižší aktivity cytolytických a proteolytických enzymů využit pro tvorbu extraktu.
Název v anglickém jazyce
Relation between the starch grain dimension distribution and selected malting parameters
Popis výsledku anglicky
Increase in a large starch granule fraction in non-malted caryopses of spring barley was in the followed set of varieties accompanied with statistically significant decline in values of extract, glycide extract, relative extract at 45 °C, Kolbach index,modification by the Carlsberg? s method, wort colour and starch content. The more favourable (higher) ratio of large starch granules in two and six row winter varieties is not utilized for creation of extract likely due to a lower activity of cytolytic and proteolytic enzymes.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QD1005" target="_blank" >QD1005: VLIV DISTRIBUCE VELIKOSTI ŠKROBOVÝCH ZRN NA TECHNOLOGICKOU KVALITU JEČMENE</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
21. Pivovarsko-sladařské dny
ISBN
0023-5830
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
295
Název nakladatele
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Ústí nad Labem
Datum konání akce
6. 10. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—