Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv pivovarských surovin a pivovarské technologie na obsah fytoestrogenů v pivu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000420" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000420 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of brewing raw materials and brewing technology on phytoestrogens content in beer

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Phytoestrogens in different malting barley and hop varieties was investigated. An effect of brewing technology on phytoestrogens content in beer was examined. Significant differences among barley as well as hop varieties were detected. Mashing procedure,hopping technology, fermentation and beer colloidal stabilization have significant impact on phytoestrogens content in beer. There were developed manufacturing technology of low-alcohol pale table beer rich in phytoestrogens based on brewing raw materials selection and optimization of beer brewing process. Results of clinical-laboratory prospective medicinal study proved that this beer evidently reduced acute climacteric symptoms of women.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of brewing raw materials and brewing technology on phytoestrogens content in beer

  • Popis výsledku anglicky

    Phytoestrogens in different malting barley and hop varieties was investigated. An effect of brewing technology on phytoestrogens content in beer was examined. Significant differences among barley as well as hop varieties were detected. Mashing procedure,hopping technology, fermentation and beer colloidal stabilization have significant impact on phytoestrogens content in beer. There were developed manufacturing technology of low-alcohol pale table beer rich in phytoestrogens based on brewing raw materials selection and optimization of beer brewing process. Results of clinical-laboratory prospective medicinal study proved that this beer evidently reduced acute climacteric symptoms of women.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3299" target="_blank" >QF3299: Vývoj technologie pro výrobu nízkoalkoholického piva s vysokým obsahem fytoestrogenů a příznivým medicinským účinkem na ženy.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 31th EBC Congress

  • ISBN

    978-90-70143-24-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    1199-1206

  • Název nakladatele

    Fachverlag Hans Carl

  • Místo vydání

    Nürnberg

  • Místo konání akce

    Venice

  • Datum konání akce

    6. 5. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku