Vliv pivovarských surovin a pivovarské technologie na obsah fytoestrogenů v pivu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000420" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000420 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Influence of brewing raw materials and brewing technology on phytoestrogens content in beer
Popis výsledku v původním jazyce
Phytoestrogens in different malting barley and hop varieties was investigated. An effect of brewing technology on phytoestrogens content in beer was examined. Significant differences among barley as well as hop varieties were detected. Mashing procedure,hopping technology, fermentation and beer colloidal stabilization have significant impact on phytoestrogens content in beer. There were developed manufacturing technology of low-alcohol pale table beer rich in phytoestrogens based on brewing raw materials selection and optimization of beer brewing process. Results of clinical-laboratory prospective medicinal study proved that this beer evidently reduced acute climacteric symptoms of women.
Název v anglickém jazyce
Influence of brewing raw materials and brewing technology on phytoestrogens content in beer
Popis výsledku anglicky
Phytoestrogens in different malting barley and hop varieties was investigated. An effect of brewing technology on phytoestrogens content in beer was examined. Significant differences among barley as well as hop varieties were detected. Mashing procedure,hopping technology, fermentation and beer colloidal stabilization have significant impact on phytoestrogens content in beer. There were developed manufacturing technology of low-alcohol pale table beer rich in phytoestrogens based on brewing raw materials selection and optimization of beer brewing process. Results of clinical-laboratory prospective medicinal study proved that this beer evidently reduced acute climacteric symptoms of women.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3299" target="_blank" >QF3299: Vývoj technologie pro výrobu nízkoalkoholického piva s vysokým obsahem fytoestrogenů a příznivým medicinským účinkem na ženy.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 31th EBC Congress
ISBN
978-90-70143-24-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
1199-1206
Název nakladatele
Fachverlag Hans Carl
Místo vydání
Nürnberg
Místo konání akce
Venice
Datum konání akce
6. 5. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—