Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změny antioxidačních vlastností chmele v průběhu sušení, peletizace a skladování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000422" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000422 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in antioxidant properties of hops in the course of drying, pelletizing and storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Total antioxidant activity of hops was measured in the course of drying, pelletizing and storage by monitoring the loss of optical density of 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) radical in hot water hop extracts. Samples were withdrawn at different phases of green hops processing. A part of antioxidative activity of hops is irreversibly lost in the course of drying. The loss does not usually exceed 5 % of origin antioxidant activity value. Drying in belt and chamber kilns are comparable from the pointof view of hops antioxidative properties conservation. Grinding and pelletizing has no conclusive effect on antioxidative status of hops. Antioxidative activities of hops declines in the course of long-term storage in dependence on storage temperature and hop form (raw hops, pellets). Storage temperature has no effect on antioxidative activity of hop pellets packed in multi-layer foil without air access.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in antioxidant properties of hops in the course of drying, pelletizing and storage

  • Popis výsledku anglicky

    Total antioxidant activity of hops was measured in the course of drying, pelletizing and storage by monitoring the loss of optical density of 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) radical in hot water hop extracts. Samples were withdrawn at different phases of green hops processing. A part of antioxidative activity of hops is irreversibly lost in the course of drying. The loss does not usually exceed 5 % of origin antioxidant activity value. Drying in belt and chamber kilns are comparable from the pointof view of hops antioxidative properties conservation. Grinding and pelletizing has no conclusive effect on antioxidative status of hops. Antioxidative activities of hops declines in the course of long-term storage in dependence on storage temperature and hop form (raw hops, pellets). Storage temperature has no effect on antioxidative activity of hop pellets packed in multi-layer foil without air access.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1B44061" target="_blank" >1B44061: Aplikace moderních metod stanovení antioxidační aktivity k hodnocení kvality chmele a senzorické stability piva</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the Scientific Commission IHGC, Tettnang, Germany,24 - 28 June 2007

  • ISBN

  • ISSN

    1814-2206

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    45-48

  • Název nakladatele

    Scientific Commission IHGC

  • Místo vydání

    Hüll

  • Místo konání akce

    Tettnang

  • Datum konání akce

    24. 6. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku