Změny antioxidačních vlastností chmele v průběhu sušení, peletizace a skladování
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000422" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000422 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Changes in antioxidant properties of hops in the course of drying, pelletizing and storage
Popis výsledku v původním jazyce
Total antioxidant activity of hops was measured in the course of drying, pelletizing and storage by monitoring the loss of optical density of 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) radical in hot water hop extracts. Samples were withdrawn at different phases of green hops processing. A part of antioxidative activity of hops is irreversibly lost in the course of drying. The loss does not usually exceed 5 % of origin antioxidant activity value. Drying in belt and chamber kilns are comparable from the pointof view of hops antioxidative properties conservation. Grinding and pelletizing has no conclusive effect on antioxidative status of hops. Antioxidative activities of hops declines in the course of long-term storage in dependence on storage temperature and hop form (raw hops, pellets). Storage temperature has no effect on antioxidative activity of hop pellets packed in multi-layer foil without air access.
Název v anglickém jazyce
Changes in antioxidant properties of hops in the course of drying, pelletizing and storage
Popis výsledku anglicky
Total antioxidant activity of hops was measured in the course of drying, pelletizing and storage by monitoring the loss of optical density of 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) radical in hot water hop extracts. Samples were withdrawn at different phases of green hops processing. A part of antioxidative activity of hops is irreversibly lost in the course of drying. The loss does not usually exceed 5 % of origin antioxidant activity value. Drying in belt and chamber kilns are comparable from the pointof view of hops antioxidative properties conservation. Grinding and pelletizing has no conclusive effect on antioxidative status of hops. Antioxidative activities of hops declines in the course of long-term storage in dependence on storage temperature and hop form (raw hops, pellets). Storage temperature has no effect on antioxidative activity of hop pellets packed in multi-layer foil without air access.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B44061" target="_blank" >1B44061: Aplikace moderních metod stanovení antioxidační aktivity k hodnocení kvality chmele a senzorické stability piva</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the Scientific Commission IHGC, Tettnang, Germany,24 - 28 June 2007
ISBN
—
ISSN
1814-2206
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
45-48
Název nakladatele
Scientific Commission IHGC
Místo vydání
Hüll
Místo konání akce
Tettnang
Datum konání akce
24. 6. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—