Antioxidační vlastnosti chmele a chmelových produktů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000439" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000439 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Antioxidant properties of hops and hop produ
Popis výsledku v původním jazyce
Antioxidant activity was determined in a collection of Czech and foreign hop varieties. Differences in the AOX values between ihop varieties were determined. The highest antioxidant activity (70 - 80 % rel.) was measured in Saaz hops and the variety Spalter Select. Antioxidant activity in most varieties moved in the scope of 40 to 60 % rel. Part of AOX of hops is lost in the course of drying. The loss does not usually exceed 5 %. Drying also resulted in decrease of polyphenol compounds. Drying in belt and chamber kilns is comparable from the point of view of hop AOX. Milling of hops for pellets production had no significant effect on antioxidant activity. The same holds true for pelletizing of ground hops. Antioxidant activity of hops decreased in thecourse of storage in dependence on temperature and hop forms (raw hops, pellets). Temperature has no effect on antoxidant activity of hop pellets packed in a multi-layer foil without air access.
Název v anglickém jazyce
Antioxidant properties of hops and hop produ
Popis výsledku anglicky
Antioxidant activity was determined in a collection of Czech and foreign hop varieties. Differences in the AOX values between ihop varieties were determined. The highest antioxidant activity (70 - 80 % rel.) was measured in Saaz hops and the variety Spalter Select. Antioxidant activity in most varieties moved in the scope of 40 to 60 % rel. Part of AOX of hops is lost in the course of drying. The loss does not usually exceed 5 %. Drying also resulted in decrease of polyphenol compounds. Drying in belt and chamber kilns is comparable from the point of view of hop AOX. Milling of hops for pellets production had no significant effect on antioxidant activity. The same holds true for pelletizing of ground hops. Antioxidant activity of hops decreased in thecourse of storage in dependence on temperature and hop forms (raw hops, pellets). Temperature has no effect on antoxidant activity of hop pellets packed in a multi-layer foil without air access.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B44061" target="_blank" >1B44061: Aplikace moderních metod stanovení antioxidační aktivity k hodnocení kvality chmele a senzorické stability piva</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the Technical Commission IHGC. Yakima, USA, August 2007
ISBN
—
ISSN
0303-9056
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
1-4
Název nakladatele
Technical Commission IHGC
Místo vydání
Yakima
Místo konání akce
Yakima, USA
Datum konání akce
1. 8. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—