Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidační vlastnosti chmele a chmelových produktů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000439" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000439 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antioxidant properties of hops and hop produ

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Antioxidant activity was determined in a collection of Czech and foreign hop varieties. Differences in the AOX values between ihop varieties were determined. The highest antioxidant activity (70 - 80 % rel.) was measured in Saaz hops and the variety Spalter Select. Antioxidant activity in most varieties moved in the scope of 40 to 60 % rel. Part of AOX of hops is lost in the course of drying. The loss does not usually exceed 5 %. Drying also resulted in decrease of polyphenol compounds. Drying in belt and chamber kilns is comparable from the point of view of hop AOX. Milling of hops for pellets production had no significant effect on antioxidant activity. The same holds true for pelletizing of ground hops. Antioxidant activity of hops decreased in thecourse of storage in dependence on temperature and hop forms (raw hops, pellets). Temperature has no effect on antoxidant activity of hop pellets packed in a multi-layer foil without air access.

  • Název v anglickém jazyce

    Antioxidant properties of hops and hop produ

  • Popis výsledku anglicky

    Antioxidant activity was determined in a collection of Czech and foreign hop varieties. Differences in the AOX values between ihop varieties were determined. The highest antioxidant activity (70 - 80 % rel.) was measured in Saaz hops and the variety Spalter Select. Antioxidant activity in most varieties moved in the scope of 40 to 60 % rel. Part of AOX of hops is lost in the course of drying. The loss does not usually exceed 5 %. Drying also resulted in decrease of polyphenol compounds. Drying in belt and chamber kilns is comparable from the point of view of hop AOX. Milling of hops for pellets production had no significant effect on antioxidant activity. The same holds true for pelletizing of ground hops. Antioxidant activity of hops decreased in thecourse of storage in dependence on temperature and hop forms (raw hops, pellets). Temperature has no effect on antoxidant activity of hop pellets packed in a multi-layer foil without air access.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1B44061" target="_blank" >1B44061: Aplikace moderních metod stanovení antioxidační aktivity k hodnocení kvality chmele a senzorické stability piva</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the Technical Commission IHGC. Yakima, USA, August 2007

  • ISBN

  • ISSN

    0303-9056

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    1-4

  • Název nakladatele

    Technical Commission IHGC

  • Místo vydání

    Yakima

  • Místo konání akce

    Yakima, USA

  • Datum konání akce

    1. 8. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku