Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pivovarská kvalita a sortimentní spotřeba chmele v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000424" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000424 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pivovarská kvalita a sortimentní spotřeba chmele v České republice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský provádí každoročně hodnocení obsahu hořkých kyselin ve sklizni chmele a hodnocení sortimentní spotřeby chmele a chmelových výrobků v pivovarech v ČR. Ve sdělení budou diskutovány trendy kvality českého chmele a spotřeby této suroviny v českých pivovarech. Od roku 2000 se podíl českého chmele na celkové spotřebě zvýšil z 35 % na 50 %, zejména v souvislosti s nárůstem produkce a spotřeby chmelových pelet z nových odrůd Sládek a Premiant. Měrná dávka chmele činí v průměru 7,2 g alfa-hořkých kyselin na 1 hl.

  • Název v anglickém jazyce

    Brewing quality and assorted consumption of hops in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The Research Institute of brewing and malting carries out yearly evaluation of bitter acids content in year crop of hops as well as an evaluation of assorted consumption of hop and hop products. In this contribution trends of Czech hops quality and consumption of this raw material in breweries in Czech Republic will be discussed. From the year 2000 rate of Czech hops on whole consumption increased from 35 % to 50 % particularly in connection with increase of production and consumption hop pellets of newvarieties Sládek and Premiant. Specific dosage of hops is 7,2 g of alpha-bitter acids per 1 hl.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek a posterů, 22. Pivovarsko?sladařské dny, Praha, 1.-2. listopadu 2007

  • ISBN

    978-80-86576-29-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    15

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 11. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku