Pivovarská hodnota českých a moravských chmelů ze sklizně 2008
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F09%3A%230000477" target="_blank" >RIV/60193697:_____/09:#0000477 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Brewing value of Czech and Moravian hops of the year crop 2008
Popis výsledku v původním jazyce
Evaluation of alpha - and beta -bitter acids content of hops in hops crop 2008 in The Czech Republic was carried out. Study concerned all growing areas ? Žatec, Úštěk and Tršice area. Hops were analyzed according to EBC method 7.7 (HPLC). Average value of bitter acids content of Saaz hops variety in The Czech Republic was alpha = 3,7 % (Žatec growing area 3,8 %, Úštěk growing area 3,8 %, Tršice growing area 3,3 % ), beta = 4,6 %. The value of alpha -bitter acids was higher in 0,8 % compare to results ofyear 2007 and it was higher in 0,8 % compare to 15 years average. The content of beta -bitter acids was in 0,2 % lower compare to 15 years average. Average values of variety Sládek in The Czech Republic were alpha = 6,6%, ? = 6,1 %. The value of alpha -bitter acids was in 0,2 % higher compare to 5 years average. Average values of variety Premiant was alpha = 10,2 %, beta = 4,8 %. The value of alpha - bitter acids was in 1,4 % higher compare to 5 years average.
Název v anglickém jazyce
Brewing value of Czech and Moravian hops of the year crop 2008
Popis výsledku anglicky
Evaluation of alpha - and beta -bitter acids content of hops in hops crop 2008 in The Czech Republic was carried out. Study concerned all growing areas ? Žatec, Úštěk and Tršice area. Hops were analyzed according to EBC method 7.7 (HPLC). Average value of bitter acids content of Saaz hops variety in The Czech Republic was alpha = 3,7 % (Žatec growing area 3,8 %, Úštěk growing area 3,8 %, Tršice growing area 3,3 % ), beta = 4,6 %. The value of alpha -bitter acids was higher in 0,8 % compare to results ofyear 2007 and it was higher in 0,8 % compare to 15 years average. The content of beta -bitter acids was in 0,2 % lower compare to 15 years average. Average values of variety Sládek in The Czech Republic were alpha = 6,6%, ? = 6,1 %. The value of alpha -bitter acids was in 0,2 % higher compare to 5 years average. Average values of variety Premiant was alpha = 10,2 %, beta = 4,8 %. The value of alpha - bitter acids was in 1,4 % higher compare to 5 years average.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
55
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—