Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pivovarská kvalita a sortimentní spotřeba chmele v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000481" target="_blank" >RIV/60193697:_____/08:#0000481 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pivovarská kvalita a sortimentní spotřeba chmele v České republice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský provádí každoročně hodnocení obsahu hořkých kyselin ve sklizni chmele a hodnocení sortimentní spotřeby chmele a chmelových výrobků v pivovarech v ČR. Ve sdělení jsou diskutovány trendy kvality českého chmele a spotřeby této suroviny v českých pivovarech do roku 2007. Od roku 2000 se podíl českého chmele na celkové spotřebě zvýšil z 35 % na 50 %, zejména v souvislosti s nárůstem produkce a spotřeby chmelových pelet z nových odrůd Sládek a Premiant. Měrná dávka chmelečiní v průměru 7,2 g alfa-hořkých kyselin na 1 hl.

  • Název v anglickém jazyce

    Brewing quality and assorted consumption of hops in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The Research Institute of brewing and malting carries out yearly evaluation of bitter acids content in year crop of hops as well as an evaluation of assorted consumption of hop and hop products. A trend of Czech hops quality and consumption of this raw material in breweries in Czech Republic till 2007are discussed in this contribution. From the year 2000 rate of Czech hops on whole consumption increased from 35 % to 50 % particularly in connection with increase of production and consumption hop pelletsof new varieties Sládek and Premiant. Specific dosage of hops is 7,2 g of alpha-bitter acids per 1 hl.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník plných textů a prezentací XVIII. konference Technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu

  • ISBN

    978-80-7080-687-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Plzeň

  • Datum konání akce

    11. 6. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku