Pivovarská kvalita a sortimentní spotřeba chmele v České republice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000481" target="_blank" >RIV/60193697:_____/08:#0000481 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Pivovarská kvalita a sortimentní spotřeba chmele v České republice
Popis výsledku v původním jazyce
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský provádí každoročně hodnocení obsahu hořkých kyselin ve sklizni chmele a hodnocení sortimentní spotřeby chmele a chmelových výrobků v pivovarech v ČR. Ve sdělení jsou diskutovány trendy kvality českého chmele a spotřeby této suroviny v českých pivovarech do roku 2007. Od roku 2000 se podíl českého chmele na celkové spotřebě zvýšil z 35 % na 50 %, zejména v souvislosti s nárůstem produkce a spotřeby chmelových pelet z nových odrůd Sládek a Premiant. Měrná dávka chmelečiní v průměru 7,2 g alfa-hořkých kyselin na 1 hl.
Název v anglickém jazyce
Brewing quality and assorted consumption of hops in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
The Research Institute of brewing and malting carries out yearly evaluation of bitter acids content in year crop of hops as well as an evaluation of assorted consumption of hop and hop products. A trend of Czech hops quality and consumption of this raw material in breweries in Czech Republic till 2007are discussed in this contribution. From the year 2000 rate of Czech hops on whole consumption increased from 35 % to 50 % particularly in connection with increase of production and consumption hop pelletsof new varieties Sládek and Premiant. Specific dosage of hops is 7,2 g of alpha-bitter acids per 1 hl.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník plných textů a prezentací XVIII. konference Technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu
ISBN
978-80-7080-687-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
14
Strana od-do
—
Název nakladatele
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Plzeň
Datum konání akce
11. 6. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—