Využití některých moderních extrakčních postupů pro kvantitativní stanovení vicinálních diketonů v pivu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F09%3A%230000450" target="_blank" >RIV/60193697:_____/09:#0000450 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Application of some modern sample preparation procedures for quantitative determination of vicinal diketones in beer
Popis výsledku v původním jazyce
The measurement of the content of the vicinal diketones in beer is important because these compounds, especially diacetyl, give beer a buttery off-flavour in concentrations above the flavour threshold. This work is focused on evaluation and optimizationof stir bar sorptive extraction (SBSE) the modern sample preparation procedure for the determination of vicinal diketones in beer. Validated parameters of this optimised method were compared with parameters of solid phase microextraction (SPME). The selective determination of diacetyl and pentanedione was performed by gas capillary chromatography with electron capture detection.
Název v anglickém jazyce
Application of some modern sample preparation procedures for quantitative determination of vicinal diketones in beer
Popis výsledku anglicky
The measurement of the content of the vicinal diketones in beer is important because these compounds, especially diacetyl, give beer a buttery off-flavour in concentrations above the flavour threshold. This work is focused on evaluation and optimizationof stir bar sorptive extraction (SBSE) the modern sample preparation procedure for the determination of vicinal diketones in beer. Validated parameters of this optimised method were compared with parameters of solid phase microextraction (SPME). The selective determination of diacetyl and pentanedione was performed by gas capillary chromatography with electron capture detection.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
55
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—