Systém skladování ječmene a jeho vliv na kvalitu sladu a piva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F09%3A%230000454" target="_blank" >RIV/60193697:_____/09:#0000454 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/09:#0000478
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Barley Storage System and its Impact on Malt and Beer Quality
Popis výsledku v původním jazyce
An influence of barley storage was tested in laboratory scale. Varieties Jersey a Tolar were stored at the temperature was 10°C in aerobic and anaerobic conditions. Malting was carried out in a laboratory malting plant in periodic interval. Complex evaluation of all determined analytical malt quality by cluster analysis confirmed significant of storage time barley. Malts prepared from longer time stored had higher values of limit attenuation, better prediction of filterability, higher antioxidant activity and slightly better sensorial quality and stability of beer.
Název v anglickém jazyce
Barley Storage System and its Impact on Malt and Beer Quality
Popis výsledku anglicky
An influence of barley storage was tested in laboratory scale. Varieties Jersey a Tolar were stored at the temperature was 10°C in aerobic and anaerobic conditions. Malting was carried out in a laboratory malting plant in periodic interval. Complex evaluation of all determined analytical malt quality by cluster analysis confirmed significant of storage time barley. Malts prepared from longer time stored had higher values of limit attenuation, better prediction of filterability, higher antioxidant activity and slightly better sensorial quality and stability of beer.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
55
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—