Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Affecting the Malting Barley Quality by Long-Term Storage.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A22700031" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:22700031 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Affecting the Malting Barley Quality by Long-Term Storage.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Long-term storage of qualitative batches of malting barley for gradual consumption is one of possibilities how to ensure the uniform quality of grain for storage. Changes were recorded in samples of long-term stored malting barley varieties Akcent, Kompakt, Krona, Olbram and Rubín by means of parameters of produced malt (extract, relative extract at 45 °C, Kolbach index, diastatic power, apparent final attenuation, friability, ?-glucan content in malt extract, protein content in malt) in regular intervals for two years. At the beginning of the storage period, the malting barley was subjected to controlled ventilation and then the malting barley grain was stored without any active ventilation. It follows from the analysis that the long-term storage results particularly in the decreased activity of amylolytic and cytolytic enzymes, which results in the deterioration of malt extract quality.

  • Název v anglickém jazyce

    Affecting the Malting Barley Quality by Long-Term Storage.

  • Popis výsledku anglicky

    Long-term storage of qualitative batches of malting barley for gradual consumption is one of possibilities how to ensure the uniform quality of grain for storage. Changes were recorded in samples of long-term stored malting barley varieties Akcent, Kompakt, Krona, Olbram and Rubín by means of parameters of produced malt (extract, relative extract at 45 °C, Kolbach index, diastatic power, apparent final attenuation, friability, ?-glucan content in malt extract, protein content in malt) in regular intervals for two years. At the beginning of the storage period, the malting barley was subjected to controlled ventilation and then the malting barley grain was stored without any active ventilation. It follows from the analysis that the long-term storage results particularly in the decreased activity of amylolytic and cytolytic enzymes, which results in the deterioration of malt extract quality.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Agricultural Engineering

  • ISSN

    1212-9151

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    47

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    6-12

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus