Affecting the Malting Barley Quality by Long-Term Storage.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A22700031" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:22700031 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Affecting the Malting Barley Quality by Long-Term Storage.
Popis výsledku v původním jazyce
Long-term storage of qualitative batches of malting barley for gradual consumption is one of possibilities how to ensure the uniform quality of grain for storage. Changes were recorded in samples of long-term stored malting barley varieties Akcent, Kompakt, Krona, Olbram and Rubín by means of parameters of produced malt (extract, relative extract at 45 °C, Kolbach index, diastatic power, apparent final attenuation, friability, ?-glucan content in malt extract, protein content in malt) in regular intervals for two years. At the beginning of the storage period, the malting barley was subjected to controlled ventilation and then the malting barley grain was stored without any active ventilation. It follows from the analysis that the long-term storage results particularly in the decreased activity of amylolytic and cytolytic enzymes, which results in the deterioration of malt extract quality.
Název v anglickém jazyce
Affecting the Malting Barley Quality by Long-Term Storage.
Popis výsledku anglicky
Long-term storage of qualitative batches of malting barley for gradual consumption is one of possibilities how to ensure the uniform quality of grain for storage. Changes were recorded in samples of long-term stored malting barley varieties Akcent, Kompakt, Krona, Olbram and Rubín by means of parameters of produced malt (extract, relative extract at 45 °C, Kolbach index, diastatic power, apparent final attenuation, friability, ?-glucan content in malt extract, protein content in malt) in regular intervals for two years. At the beginning of the storage period, the malting barley was subjected to controlled ventilation and then the malting barley grain was stored without any active ventilation. It follows from the analysis that the long-term storage results particularly in the decreased activity of amylolytic and cytolytic enzymes, which results in the deterioration of malt extract quality.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in Agricultural Engineering
ISSN
1212-9151
e-ISSN
—
Svazek periodika
47
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
6-12
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—