Effect of long-term storage of malting barley on malt quality
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A22700001" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:22700001 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/01:#0000022
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of long-term storage of malting barley on malt quality
Popis výsledku v původním jazyce
Long-term storage of qualitative batches of malting barley for gradual consumption is one of possibilities how to ensure the uniform quality of grain for storage. Changes were recorded in samples of long-term stored malting barley varieties Akcent, Kompakt, Krona, Olbram and Rubín by means of parameters of produced malt (extract, relative extract at 45 °C, Kolbach index, diastatic power, apparent final attenuation, friability, ?-glucan content in malt extract, protein content in malt) in regular intervals for two years. At the beginning of the storage period, the malting barley was subjected to controlled ventilation and then the malting barley grain was stored without any active ventilation. It follows from the analysis that the long-term storage results particularly in the decreased activity of amylolytic and cytolytic enzymes, which results in the deterioration of malt extract quality.
Název v anglickém jazyce
Effect of long-term storage of malting barley on malt quality
Popis výsledku anglicky
Long-term storage of qualitative batches of malting barley for gradual consumption is one of possibilities how to ensure the uniform quality of grain for storage. Changes were recorded in samples of long-term stored malting barley varieties Akcent, Kompakt, Krona, Olbram and Rubín by means of parameters of produced malt (extract, relative extract at 45 °C, Kolbach index, diastatic power, apparent final attenuation, friability, ?-glucan content in malt extract, protein content in malt) in regular intervals for two years. At the beginning of the storage period, the malting barley was subjected to controlled ventilation and then the malting barley grain was stored without any active ventilation. It follows from the analysis that the long-term storage results particularly in the decreased activity of amylolytic and cytolytic enzymes, which results in the deterioration of malt extract quality.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960006067" target="_blank" >EP0960006067: Výzkum a hodnocení kvality potravinářských obilovin (pšenice, ječmen, žito, oves).</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Monatschrift für Brauwissenschaft
ISSN
0723-1520
e-ISSN
—
Svazek periodika
54
Číslo periodika v rámci svazku
5/6
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
114-118
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—