Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dlouhodobé skladování sladovnického ječmene a jeho vliv na kvalitu sladu a zrna ječmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F00%3A22701005" target="_blank" >RIV/62156489:43210/00:22701005 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Dlouhodobé skladování sladovnického ječmene a jeho vliv na kvalitu sladu a zrna ječmene

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek se zabývá hodnocením kvality sladovnického ječmene odrůd Akcent, Kompakt, Krona, Olbram a Rubín v závislosti na době skladování. Vzorky uvedených odrůd sladovnického ječmene ze sklizně 1996 byly uloženy ve skladu s aktivním větráním a v průběhuskladování byly analyzovány kvalitativní ukazatele sladovnického ječmene - obsah bílkovin v sušině zrna, extrakt v sušině sladu, relativní extrakt, Kolbachovo číslo, diastatická mohutnost, dosažitelný stupeň prokvašení, friabilita, obsah b-glukanů ve sladině, energie klíčení a index klíčení.

  • Název v anglickém jazyce

    Long-term storage of malting barley and its effect on quality of grain and malt

  • Popis výsledku anglicky

    The contribution deals with the quality assessment of malting barley varieties Akcent, Kompakt, Krona, Olbram and Rubín as related to the storage time. Samples of mentioned malting barley varieties from the 1996 harvest were stored in a warehouse with active ventilation and qualitative parameters of malting barley such as protein content in grain dry matter, extract in malt dry matter, relative extract, Kolbach number, diastatic bulkiness, feasible degree of fermentation, friability, beta-glucanes in malt extract, germination energy and germination index were analyzed in the course of the storage.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceeding of II. International Conference of Young Scientists 2000

  • ISBN

    80-7137-762-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovenská polnohospodárska univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku