Quality of Winter Barley Grain from the Testing Localities in the Czech Republic, Harvest 2010
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000594" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000594 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/10/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/10/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Quality of Winter Barley Grain from the Testing Localities in the Czech Republic, Harvest 2010
Popis výsledku v původním jazyce
Samples of two winter barley varieties from 14 testing stations were analyzed according to the standard ČSN 461100-5. Favorable weather in 2010 affected contents of nitrogenous substances (12.2 %) and starch (62.2 %) in winter barley caryopses. The occurrence of sprouted grains was small and the amount of damaged grains was low. Grain harvested in 2010 was larger and of the same size. Sieving fractions over 2.5 mm were on average 90.4 % in winter barley. Year 2010 was favorable in terms of barley grainquality. The occurrence of admixtures was adequate and was formed mainly by the admixtures partly usable for malting (grains without hulls, grains with black tips and grains with an awn).
Název v anglickém jazyce
Quality of Winter Barley Grain from the Testing Localities in the Czech Republic, Harvest 2010
Popis výsledku anglicky
Samples of two winter barley varieties from 14 testing stations were analyzed according to the standard ČSN 461100-5. Favorable weather in 2010 affected contents of nitrogenous substances (12.2 %) and starch (62.2 %) in winter barley caryopses. The occurrence of sprouted grains was small and the amount of damaged grains was low. Grain harvested in 2010 was larger and of the same size. Sieving fractions over 2.5 mm were on average 90.4 % in winter barley. Year 2010 was favorable in terms of barley grainquality. The occurrence of admixtures was adequate and was formed mainly by the admixtures partly usable for malting (grains without hulls, grains with black tips and grains with an awn).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
57
Číslo periodika v rámci svazku
10
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
381-384
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—