Quality of spring barley grain from the testing localities in the Czech Republic, harvest 2010
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000603" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000603 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/11-12/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/11-12/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Quality of spring barley grain from the testing localities in the Czech Republic, harvest 2010
Popis výsledku v původním jazyce
Samples of three spring barley varieties from 21 testing localities were analyzed according to the standard ČSN 461100-5. Content of nitrogenous substances (10.3 % ? 11.5 %) and starch (63.8 % ? 64.3 %) in spring barley caryopses was favorable. The occurrence of sprouted grains was higher but the total amount of the damaged grains was lower. Grain harvested in 2010 was bigger and of equal size. Sieving fractions over 2.5 mm varied around 91.2 %. In terms of barley grain quality, year 2010 was favorable.The occurrence of admixtures was adequate and was formed mainly by the admixtures partly usable for malting (grains without hulls, grains with black tip and grains with an awn).
Název v anglickém jazyce
Quality of spring barley grain from the testing localities in the Czech Republic, harvest 2010
Popis výsledku anglicky
Samples of three spring barley varieties from 21 testing localities were analyzed according to the standard ČSN 461100-5. Content of nitrogenous substances (10.3 % ? 11.5 %) and starch (63.8 % ? 64.3 %) in spring barley caryopses was favorable. The occurrence of sprouted grains was higher but the total amount of the damaged grains was lower. Grain harvested in 2010 was bigger and of equal size. Sieving fractions over 2.5 mm varied around 91.2 %. In terms of barley grain quality, year 2010 was favorable.The occurrence of admixtures was adequate and was formed mainly by the admixtures partly usable for malting (grains without hulls, grains with black tip and grains with an awn).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
57
Číslo periodika v rámci svazku
11
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
440-444
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—