Quality of winter barley grain from the testing localities in the Czech Republic, harvest 2011
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000799" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000799 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/1/" target="_blank" >http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/1/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Quality of winter barley grain from the testing localities in the Czech Republic, harvest 2011
Popis výsledku v původním jazyce
Samples of two studied winter barley varieties from 13 testing localities were analyzed according to the standard ČSN 461100-5. Favorable weather in 2011 affected contents of nitrogenous substances (11.2 %) and starch (64.7 %) in winter barley caryopses.The occurrence of sprouted grains was small and the amount of damaged grains was low. Grain harvested in 2011 was larger and of the same size. Sieving fractions over 2.5 mm were on average 95.3 % in winter barley. The year 2011 was favorable in terms ofbarley grain quality. The occurrence of admixtures was adequate and it was formed mainly by the admixtures partly usable for malting (grains without hulls, grains with black tips and grains with the awn).
Název v anglickém jazyce
Quality of winter barley grain from the testing localities in the Czech Republic, harvest 2011
Popis výsledku anglicky
Samples of two studied winter barley varieties from 13 testing localities were analyzed according to the standard ČSN 461100-5. Favorable weather in 2011 affected contents of nitrogenous substances (11.2 %) and starch (64.7 %) in winter barley caryopses.The occurrence of sprouted grains was small and the amount of damaged grains was low. Grain harvested in 2011 was larger and of the same size. Sieving fractions over 2.5 mm were on average 95.3 % in winter barley. The year 2011 was favorable in terms ofbarley grain quality. The occurrence of admixtures was adequate and it was formed mainly by the admixtures partly usable for malting (grains without hulls, grains with black tips and grains with the awn).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
59
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
14-18
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—