Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Differences in the type of starch and grain given by pedigree and their impact on important barley grain nutrients and agronomic characters.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000620" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000620 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/25328859:_____/11:#0000680

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Differences in the type of starch and grain given by pedigree and their impact on important barley grain nutrients and agronomic characters.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Study presents results from the assessment of the effect of the type of grain (hulled vs. hulless) and starch (standard vs. waxy with a reduced portion of amylose/amylopectin) given by differences in the origin of these crosses on the content of nutritiously significant substances (NSP-?-glucans and arabinoxylans, starch and N-substances) and economically important parameters (grain yield, sieving fractions and TGW). Results of the assessment of new lines at two localities (Kroměříž, Žabčice) in 2008-2010 are given.

  • Název v anglickém jazyce

    Differences in the type of starch and grain given by pedigree and their impact on important barley grain nutrients and agronomic characters.

  • Popis výsledku anglicky

    Study presents results from the assessment of the effect of the type of grain (hulled vs. hulless) and starch (standard vs. waxy with a reduced portion of amylose/amylopectin) given by differences in the origin of these crosses on the content of nutritiously significant substances (NSP-?-glucans and arabinoxylans, starch and N-substances) and economically important parameters (grain yield, sieving fractions and TGW). Results of the assessment of new lines at two localities (Kroměříž, Žabčice) in 2008-2010 are given.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 7th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-86238-90-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    196-200

  • Název nakladatele

    Czech Chemical Society, Prague

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    2. 11. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku