Barley varieties registered in the Czech Republic in 2012
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000690" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000690 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2012/5/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2012/5/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Barley varieties registered in the Czech Republic in 2012
Popis výsledku v původním jazyce
The following spring barley malting varieties were registered in the Czech Republic in 2012: Explorer, Signum, Sunshine, and Zeppelin. The highest extract content was exhibited by the varieties Signum and Zeppellin (83.7 %). All four varieties had high level of proteolytic and amylolytic modification. The value of final apparent attenuation was high for the varieties Zeppelin, Explorer, and Sunshine (82.9? 83.8 %), low for the variety Signum (80.1 %). Modification of cellular walls moved ranged from 88to 97%, which reflected low ?-glucan content in sweet wort (43?144 mg/l). None of the varieties was recommended for production of beer with the protected geographical indication ?České pivo/Czech Beer?. Further, one non-malting two row barley variety (Wiebke) was registered. In autumn 2011, non-malting two-row barley varieties, Fabian and Sandra, and six-row winter barley varieties, Doreen, Henriette, KWS Tenor, Marissa, and Sylva, were registered.
Název v anglickém jazyce
Barley varieties registered in the Czech Republic in 2012
Popis výsledku anglicky
The following spring barley malting varieties were registered in the Czech Republic in 2012: Explorer, Signum, Sunshine, and Zeppelin. The highest extract content was exhibited by the varieties Signum and Zeppellin (83.7 %). All four varieties had high level of proteolytic and amylolytic modification. The value of final apparent attenuation was high for the varieties Zeppelin, Explorer, and Sunshine (82.9? 83.8 %), low for the variety Signum (80.1 %). Modification of cellular walls moved ranged from 88to 97%, which reflected low ?-glucan content in sweet wort (43?144 mg/l). None of the varieties was recommended for production of beer with the protected geographical indication ?České pivo/Czech Beer?. Further, one non-malting two row barley variety (Wiebke) was registered. In autumn 2011, non-malting two-row barley varieties, Fabian and Sandra, and six-row winter barley varieties, Doreen, Henriette, KWS Tenor, Marissa, and Sylva, were registered.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
58
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
133-139
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—