Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení senzorické hořkosti piva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000838" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000838 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení senzorické hořkosti piva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vypracovaná metodika komplexního stanovení senzorické hořkosti piv zahrnuje metodu komparativního stanovení intenzity hořkosti a metodu stanovení časového hořkostního profilu. Metodika představuje ucelený postup pro hodnocení všech atributů hořkého vjemua je tak vhodným nástrojem pro objektivní popis hořkosti piva. Významným inovačním prvkem je i komparativní metoda pro stanovení intenzity hořkosti a experimentální stanovení minimálního časového odstupu mezi vzorky hodnocenými v jednom kole.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of sensory bitterness of beer

  • Popis výsledku anglicky

    The elaborated comprehensive methodology for determining the sensory bitterness of beers includes a method of comparative evaluation of the intensity of bitterness and method for determining the time profile of bitterness. The methodology represents a comprehensive approach to evaluate all attributes of bitter perception and it is a useful tool for objective description of the bitterness of beer. An important innovative feature is the comparative method for determining the intensity of bitterness and experimental determination of the minimum time interval between the samples evaluated in one round.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B227" target="_blank" >QI91B227: Význam beta-kyselin chmele pro české pivo</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    VÚPS/2013/001

  • Číslo předpisu

    4/2013

  • Technické parametry

    Smlouva o využití metodiky byla uzavřena dne 15.5. 2013 s Mendelovou univerzitou v Brně, Zemědělská 1/1665, 613 00 Brno, IČ: 62156489, DIČ: CZ62156489. kontaktní osoby Ing. Alexandr Mikyška +420 224 900 160 (VUPS) a Ing. Tomáš Gregor, Ph.D., email: gregor@mendelu.cz, tel.:+420 545 133 340 (Mendelova univerzita).

  • Ekonomické parametry

    Ekonomické přínosy při uplatnění metodiky ve výzkumné, výrobní praxi a výuce jsou nepřímé, jedná se o nástroj pro zkvalitnění kontroly výroby, výzkum nových chmelových surovin, vývoj nových značek piv, výuku VŠ studentů.

  • Označení certifikačního orgánu

    Státní zemědělská a potravinářská inspekce,Ústřední inspektorát, Květná 15, Brno

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů