Korelace chemického a senzorického stanovení hořkosti
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000069" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000069 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Korelace chemického a senzorického stanovení hořkosti
Popis výsledku v původním jazyce
V článku jsou porovnány výsledky hořkosti piva stanovené dle EBC 9.8 a výsledky senzorického hodnocení hořkosti - hořkost po spolknutí, kulminace hořkosti, doznívání hořkosti, charakter hořkosti. Zjištěné závislosti nejsou lineární, nicméně vypovídají o dobré shodě porovnávaných metod.
Název v anglickém jazyce
The correlation of analytical and sensorial determination of bitterness
Popis výsledku anglicky
The article compares the results of bitterness of beer determined according to EBC 9.8 and the results of sensory evaluation of bitterness - bitterness after ingestion, culmination of bitterness, bitterness aftertaste, character of bitterness. The observed dependencies are not linear, but they show good agreement of the compared methods.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
20101 - Civil engineering
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
KVASNÝ
ISSN
2571-3868
e-ISSN
—
Svazek periodika
1
Číslo periodika v rámci svazku
Speciální číslo
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
66-70
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—