Jak hodnotit hořkost piva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001029" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001029 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://old.vscht.cz/kch/konfnapoje.html" target="_blank" >http://old.vscht.cz/kch/konfnapoje.html</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Jak hodnotit hořkost piva
Popis výsledku v původním jazyce
Přednáška pro odbornou veřejnost. Pojem senzorická hořkost piva zahrnuje různé aspekty hořkého vjemu, intenzitu, charakter (příjemnost) a rychlost doznívání hořkosti po napití. V příspěvku jsou prezentovány metody objektivního hodnocení hořkosti souboremorganoleptických testů zaměřených na jednotlivé složky hořkosti piva. Konference Technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu, Plzeň, 19.6.- 20.6. 2014, sborník z konference ISBN 978-80-7080-896-2.
Název v anglickém jazyce
How to evaluate the bitterness of beer
Popis výsledku anglicky
Lecture at the professional conference. The concept of sensory bitterness of beer includes various aspects of bitter perception, intensity, quality (pleasantness) and the rate of decay of bitterness after drinking. The contribution presents methods of objective evaluation of bitterness by the use of set organoleptic tests focused to the individual components of beer bitterness. Conference Technology and Evaluation of Beverage Industry Products, Pilsen, June 19 - 20, 2014, conference proceedings ISBN 978-80-7080-896-2.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B227" target="_blank" >QI91B227: Význam beta-kyselin chmele pro české pivo</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů