Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

A new approach to senzory evaluation of beer bitterness

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001173" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001173 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    A new approach to senzory evaluation of beer bitterness

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Poster on the world scientific conference "Trends in Brewing". This contribution presents a novel method for simultaneous evaluation of all descriptors of beer bitterness. The assessment is based on the time profile of the sensory perception of bitterness after drinking. The elaborated method of the time profile of bitterness is a useful tool for quality control in the brewery, sensory stability evaluation by temporal profile changes in bitterness investigation, bitter sensation conformity assessment in the application of other raw materials and production technology, and not least the development of new types of beer. Bitter taste perception is cumulative, after another sip, and very individual, thus it has been drawn up an objective evaluation process for more samples in the series. Belgian brewing conference Chair de Clerk XV. Leuven, Belgium, 2015.

  • Název v anglickém jazyce

    A new approach to senzory evaluation of beer bitterness

  • Popis výsledku anglicky

    Poster on the world scientific conference "Trends in Brewing". This contribution presents a novel method for simultaneous evaluation of all descriptors of beer bitterness. The assessment is based on the time profile of the sensory perception of bitterness after drinking. The elaborated method of the time profile of bitterness is a useful tool for quality control in the brewery, sensory stability evaluation by temporal profile changes in bitterness investigation, bitter sensation conformity assessment in the application of other raw materials and production technology, and not least the development of new types of beer. Bitter taste perception is cumulative, after another sip, and very individual, thus it has been drawn up an objective evaluation process for more samples in the series. Belgian brewing conference Chair de Clerk XV. Leuven, Belgium, 2015.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B227" target="_blank" >QI91B227: Význam beta-kyselin chmele pro české pivo</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů