Beer and health
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000954" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000954 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/7-8/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/7-8/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Beer and health
Popis výsledku v původním jazyce
Beer is indisputably a healthy beverage. Its consumption brings to the consumer many benefits, especially refreshment and relaxation. Beer has a positive effect on digestion, and is a source of essential nutrients and micronutrients. Based on monitoringthe Czech beer market network involving beer from large, medium and restaurant breweries, a new study was performed on the content of health-positive substances in beer. It was confirmed that Czech beer contains, among others, a significant concentrationof B vitamins and some important phytoestrogens. The study also monitors the content of potentially adverse substances, i.e. substances which are toxic and get into beer mainly due to microbiological contamination. Increased concentrations of biogenic amines and N-nitrosamines have been reported in beers from some minibreweries; this points to their lower hygienic conditions.
Název v anglickém jazyce
Beer and health
Popis výsledku anglicky
Beer is indisputably a healthy beverage. Its consumption brings to the consumer many benefits, especially refreshment and relaxation. Beer has a positive effect on digestion, and is a source of essential nutrients and micronutrients. Based on monitoringthe Czech beer market network involving beer from large, medium and restaurant breweries, a new study was performed on the content of health-positive substances in beer. It was confirmed that Czech beer contains, among others, a significant concentrationof B vitamins and some important phytoestrogens. The study also monitors the content of potentially adverse substances, i.e. substances which are toxic and get into beer mainly due to microbiological contamination. Increased concentrations of biogenic amines and N-nitrosamines have been reported in beers from some minibreweries; this points to their lower hygienic conditions.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
60
Číslo periodika v rámci svazku
7-8
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
174-181
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—