Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Beer and health

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000954" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000954 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/7-8/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/7-8/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Beer and health

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Beer is indisputably a healthy beverage. Its consumption brings to the consumer many benefits, especially refreshment and relaxation. Beer has a positive effect on digestion, and is a source of essential nutrients and micronutrients. Based on monitoringthe Czech beer market network involving beer from large, medium and restaurant breweries, a new study was performed on the content of health-positive substances in beer. It was confirmed that Czech beer contains, among others, a significant concentrationof B vitamins and some important phytoestrogens. The study also monitors the content of potentially adverse substances, i.e. substances which are toxic and get into beer mainly due to microbiological contamination. Increased concentrations of biogenic amines and N-nitrosamines have been reported in beers from some minibreweries; this points to their lower hygienic conditions.

  • Název v anglickém jazyce

    Beer and health

  • Popis výsledku anglicky

    Beer is indisputably a healthy beverage. Its consumption brings to the consumer many benefits, especially refreshment and relaxation. Beer has a positive effect on digestion, and is a source of essential nutrients and micronutrients. Based on monitoringthe Czech beer market network involving beer from large, medium and restaurant breweries, a new study was performed on the content of health-positive substances in beer. It was confirmed that Czech beer contains, among others, a significant concentrationof B vitamins and some important phytoestrogens. The study also monitors the content of potentially adverse substances, i.e. substances which are toxic and get into beer mainly due to microbiological contamination. Increased concentrations of biogenic amines and N-nitrosamines have been reported in beers from some minibreweries; this points to their lower hygienic conditions.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7-8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    174-181

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus