Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of bitter acids and polyphenols content in Czech hops harvest in 2013 ? Part II: The content of polyphenols

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000956" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000956 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/7-8/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/7-8/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of bitter acids and polyphenols content in Czech hops harvest in 2013 ? Part II: The content of polyphenols

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The contents of polyphenolic compounds and the antioxidative properties of the important Czech hop varieties Saaz, Sladek, Premiant and Agnus were evaluated in selected samples (24, 12, 12 and 4). The hops were extracted with a water/acetone solution, and then analyzed. The results were compared with those from hops harvested in 2011 and 2012. The content of total polyphenols (TP), which are important in terms of the Protected Geographical Indication (PGI) as well as the contents of anthocyanogens and flavonoids are dependent on the variety. The highest content was found in the Saaz variety and the lowest in the Sladek variety.The only significant difference resulted between the Saaz variety and the other varieties. The antiradical activity of the hopsvarieties Saaz, Premiant and Agnus harvested 2013 was about 15 % rel. lower than in 2012. The antiradical activity of the Sladek variety was even 25% rel. lower. The highest content of the dominantly present prenylflavonoid xanthohumol (

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of bitter acids and polyphenols content in Czech hops harvest in 2013 ? Part II: The content of polyphenols

  • Popis výsledku anglicky

    The contents of polyphenolic compounds and the antioxidative properties of the important Czech hop varieties Saaz, Sladek, Premiant and Agnus were evaluated in selected samples (24, 12, 12 and 4). The hops were extracted with a water/acetone solution, and then analyzed. The results were compared with those from hops harvested in 2011 and 2012. The content of total polyphenols (TP), which are important in terms of the Protected Geographical Indication (PGI) as well as the contents of anthocyanogens and flavonoids are dependent on the variety. The highest content was found in the Saaz variety and the lowest in the Sladek variety.The only significant difference resulted between the Saaz variety and the other varieties. The antiradical activity of the hopsvarieties Saaz, Premiant and Agnus harvested 2013 was about 15 % rel. lower than in 2012. The antiradical activity of the Sladek variety was even 25% rel. lower. The highest content of the dominantly present prenylflavonoid xanthohumol (

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7-8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    191-197

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus